Gündem

Almanya, Aşı Olanlar İçin Kısıtlamaları Gevşetecek

Almanya aşı olan ya da koronavirüs geçirerek iyileşen kişileri, pandemi kısıtlamalarından muaf tutacak.
24 Nisan 2021
Almanya aşı olan ya da koronavirüs geçirerek iyileşen kişileri, pandemi kısıtlamalarından muaf tutacak. @shutterstock

Almanya Adalet Bakanlığı, pandemi kısıtlamaları dolayısıyla gündeme gelen anayasal temel hakların kısıtlanması iddiaları üzerine yaptığı hazırlıklar sonrasında, aşı olan kimselerin bazı kısıtlamalardan muaf tutulmasını öngören bir karar tasarısı hazırlıyor.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, daha önce aşı olanlara ayrıcalık olan tanımlanan bu gevşetmenin adı bu sefer kısıtlamalardan istisna olarak tanımlanıyor. Robert Koch Enstitüsü’nün aşı olmuş ya da koronavirüs geçirerek sağlığına kavuşmuş olan hastaların daha az bulaştırma riski oluşturduğuna dikkat çekilen istisna kararı, Pazartesi günü yapılacak olan eyalet başbakanları toplantısında takdim edilecek.

İstisna Durumları

Hazırlığa göre, aşı olanlar, üzerinden 14 güç geçtikten sonra, koronavirüsü geçirerek iyileşenler de iyileştikten 6 aya kadar geçen sürede diğer insanlarla buluşma kısıtlamalarından muaf olacaklar. Seyahat veya alış-veriş gibi negatif test istenen yerlerde de testlerden muaf tutulacaklar. Aynı şekilde beden yakınlığı gerektiren iş veya buluşmalarda da test sonucu ibraz etmekten muaf tutulacaklar.

Açık olan lokanta gibi gastronomi işletmelerinde test sonu göstermekten muaf tutulacaklar. Ancak bu kişiler, aşı olduklarına dair aşı defterlerini ya da koronavirüs geçirip iyileştiklerini gösteren bir belge ibraz edecekler.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş