Gündem

“2022’nin Sonuna Kadar Salgının Tam İçinde Olacağız”  

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, salgındaki son durumla alakalı açıklamalarda bulundu.
29 Nisan 2021
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn @AA

Almanya’da koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana 3,35 milyondan fazla kişi virüse yakalandı. Konuyla ilgili açıklamlarda bulunan Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, son bir haftada dünya genelinde vaka sayılarında yüzde 24’lük bir düşüşün söz konusu olduğunu belirtti. Fakat 2022 yılının sonuna kadar salgının tam içinde olunacağının altını çizdi.

“gelecek eğitim öğretim yılı çok farklı başlayabilir”

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da salgınla alakalı yaptığı açıklamada, vakalardaki yükselişin yavaşladığını belirtirken, “Fakat genel itibariyle bu yeterli değil. Vaka sayıları hâlâ çok yüksek, yoğun bakımlar dolu.” diye kaydetti. Çocukların aşılanması konusuyla alakalı da konuşan Spahn, “12 yaş üstü çocukların yaz tatilinden sonra aşılanmaları durumunda gelecek eğitim öğretim yılı çok farklı başlayabilir.” diye konuştu.

“Gelecek adım çocukların aşılanması”

Buna göre gelecek adımın çocukların aşılanması konusu olduğunu ifade eden Spahn, “Bunun uygulanabilmesi için çocuk ve ev doktorları aşı yapabilmeli. Bu, okullarda da, eğer isterlerse velilerle birlikte gerçekleştirilebilir.” diye kaydetti. Bununla birlikte haziran ayının beklentilerle dolu olmamasına da dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Spahn, “Herkes için herşey serbest olmayacak. Fakat en geç yaz tatilinde 12 yaş üstü çocukların aşılanması başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Almanya’da 28 Nisan itibariyle ilk kez bir günde 1 milyondan fazla aşı yapıldı. Buna göre ev doktorlarında 730 bin, aşı merkezlerinde ise 360 bin olmak üzere bir günde toplam 1,1 milyon aşı yapıldığı açıklandı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş