Dünya

Çin Doğu Türkistan’daki Camiyi Otele Çevirdi

Çin yönetimi Doğu Türkistan'da camileri de yıkıyor, otel, lokanta, bar ve diskoteğe dönüştürüyor. En son Gülce şehrindeki Özbek Camii otele dönüştürüldü.
05 Mayıs 2021
Kaşgar'ın Kargılık ilçesindeki Cuma Camiinin kapısında Çince ve Uygurca "Partiyi sev, ülkeni sev" sloganı yazılı. @rfa

Çin yönetiminin eyaletteki Uygurları toplama kamplarına alarak baskı kurduğu Doğu Türkistan’da Gülce kentindeki bir camiyi otele çevirdiği bildirildi. Caminin otele çevirilmesinin, Çin komünist yönetiminin İslam eserlerini yıkma ya da dönüştürme politikası çerçevesinde gerçekleştiği ifade edildi.

Radio Free Asia’nın verdiği bir habere göre Gülce şehrindeki Çin Pazarı yakınlarında bulunan Özbeklere ait şehrin en eski camisi, Fanjing Hotel adıyla bir yıldan beri kullanımda. Fanjing Hotel Başkent Pekin’den Çin asıllı bir işadamı tarafından işletiliyor.

Öte yandan Radio Free Asia ayrıca Doğu Türkistan’daki 533 caminin yarıdan fazlasının yıkıldığını, birisinin tuvalet haline, diğerlerinin de otel, kafe, bar veya diskoya dönüştürüldüğünü de bildirdiği haberinde, Kaşgar’ın Kargılık ilçesindeki Cuma Camiinin kapısına Çince ve Uygurca “Partiyi sev, ülkeni sev” sloganının yazıldığını gösteren bir resim de yayımladı.

Gülce’deki Özbek Camii, Fanjing Hotel adıyla otele dönüştürüldü. Resim, otelin tanıtımı için yayımlanan videodan alınmış bir görüntüyü yansıtıyor. @rfa

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş