Gündem

Danimarka İslam Toplumu, İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyesi Oldu

Danimarka İslam Toplumu (DİT), Danimarka İnsan Hakları Enstitüsü bünyesindeki İnsan Hakları Danışma Kurulunda temsil edilen ilk İslami sivil toplum kuruluşu oldu.
Şevki Şahin
05 Mayıs 2021
Danimarka İslam Toplumu (DİT), Danimarka İnsan Hakları Enstitüsü bünyesindeki İnsan Hakları Danışma Kurulunda temsil edilecek.

Danimarak İslam Toplumu Başkanı Mustafa İncikli, teşkilatın İnsan Hakları Danışa Kuruluna seçilmesi üzerine yaptığı açıklamada, “Bizim üyeliğimiz döneminde, Danimarka’daki Müslümanların ihlal edilen haklarını daha yakından gündeme taşıyıp geniş çerveler ile görüşme zeminine sahip olacağız.” dedi. İncikli, Danimarka’da gelinen süreçte Müslümanların haklarının kolayca ihlal edilebildiğini, üyelikleri sayesinde, bu ihlalleri tartışıp çözüme kavuşturma imkanına kavuşabileceklerini söyledi.

Danimarka İslam Toplumu, İnsan Hakları Danışma Kuruluna temsilci olarak, hukukçu ve ekonomist gönüllüleri gönderecek.

İnsan Hakları Enstitüsü Danimarka’da Birleşmiş Milletler Paris İlkelerine uyumu sağlamak için kurulan, bağımsız fakat kanun ile belirlenen bir kurum olarak çalışıyor. İnsan Hakları Danışma Kurulu ise bu enstitüsünün çalışmalarını değerlendirmek için bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve kamu temsilcilerinden oluşuyor.

Danışma Kurulu üyeliği için, bakanlıklar, polis, meclis ombudsmanlığı, çocuk hakları derneği, etnik azınlıklar, partiler, kızılhaç ve çeşitli dini kuruluşlar temsilci veriyor.

İnsan Hakları Danışma Kurulu, İnsan Hakları Enstitüsünün faaliyetlerini ve uygulanmasını değerlendirerek, enstitüye önerilerde bulunuyor. Ayrıca, her yıl insan hakları alanında takdire şayan çalışma yapmış bir sivil toplum kuruluşuna insan hakları ödül veriyor. 2020 yılı İnsan Hakları Ödülü, çocuk haklarını koruma dernekleri olan “Anbragtes Vilkår (DAV)” ve “Retssikkerhed i Familiers Trivsel (RIFT)’e” verilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş