Gençlik

Avrupa’da Müslüman Genç Kızlar Ramazanda Örnek Çalışmalara İmza Atıyor

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı, Ramazan ayında da çeşitli sosyal faaliyetler sürdürmeye devam ediyor.
07 Mayıs 2021

Avrupa’nın birçok ülkesinde İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Gençlik Teşkilatları, ramazan ayında da çeşitli sosyal faaliyetler yürütmeye devam ediyor. Buna göre Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde Sefer Tası projesi memnuniyetle karşılanıyor. Proje kapsamında yaşlı kişiler ziyaret edilip iftariyelikler ikram ediliyor.

“Teyze ve amcalarımızın güzel nasihatleri bizleri mutlu etti”

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı’ndan Kübra Çakır, “Büyüklerin dua ve nasihatlerinden faydalanmak adına Sefer Tası projemizde Ramazan ayı boyunca yaşlı teyze ve amcalara iftariyelikler hazırlayarak onları ziyaret ettik ve kapıdan iftariyeklerini teslim ettik. Teyze ve amcalarımızın güzel nasihatleri ve ‘Allah razı olsun sizlerden, iyiki varsınız’ cümleleri bizleri mutlu etti.” diye konuştu.

Hedef gençlerin ramazan ayının maneviyatını birlikte hissedebilmeleri

IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiği gençlere yönelik Hayırlı Gece çalışması bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında online olarak sürdürülüyor. Hayırlı Gece çalışmasının bu yılki başlığı ise ‘‘Ruha Şifa Bir Gece‘‘ olarak belirlendi. Bu çalışma ile gençlerin ibadet şuurunun güçlenmesi ve ramazan ayının maneviyatını birlikte hissedebilmeleri hedefleniyor.

ABLA-KARDEŞ PROJESİ

Abla-Kardeş projesi kapsamında ise gençler, ablalarının desteği ile Ramazan ayından menevi açıdan istifade ederek, zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyor. Abla-Kardeş grupları Ramazan ayı boyunca ortak faaliyetler gerçekleştirirken, beraberce namazlar kılınıyor, ortak hatimler yapılıyor ve önlemler kapsamında iftar programları düzenleniyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş