Toplum

Almanya’da IGMG Camileri Ramazan Ayında Binlerce İftar Paketi Dağıttı

Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş'e ait camiler, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine binlerce iftar paketi dağıttı.
12 Mayıs 2021
Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş'e ait camiler, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine binlerce iftar paketi dağıttı. @aa

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG)’ye ait birçok cami Ramazan ayında binlerce kişiye “İftar Kampanyası” ile ulaştı. Buna göre IGMG Dortmund Anadolu Camisi, ihtiyaç sahiplerine 12 bin iftar paketi dağıtıldığının bilgisini verdi. Proje kapsamında cami cemaatine, şehirde yaşayan risk grubundaki kişilere ve Türkiye’den gelen Erasmus öğrencilerine günlük 90’dan fazla iftar paketi dağıtıldığı açıklandı.

“herkesin evine bir parça mutluluk yetiştirmeye çalıştık”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İftar Kampanyası Sorumlusu Yüksel Sezer, “Elimizden geldiği kadar tanıdık tanımadık herkesin evine bir parça mutluluk yetiştirmeye çalıştık. Burada desteklerinden dolayı herkesi tebrik ediyorum, Allah razı olsun.” diye kaydetti.

Kadınlar Gençlik Teşkilatı 16 kız ile kampanyaya dahil oldu

Dortmund Anadolu Camisi Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) Başkanı Lübeyne Arslan da kampanyayla ilgili, “KGT olarak Anadolu Camisi’nin Ramazan Kampanyası’na geçen yıl ve bu yıl dahil olduk. Geçen yıl 5 kızımız ile katılım sağladığımız projeye bu yıl tam 16 genç kızım ile dahil olduk.” diye konuştu.

işinden gücünden vakit ayıran herkesten Allah razı olsun

Anadolu Camisi Eğitim Başkanı Muhammed Doğan ise “Teyzelerimizin, amcalarımızıın mutluluğunu birebir yaşayan birisi olarak böyle bir kampanyanın içerisinde olmamktan büyük mutluluk duydum. Vesile olan, bağış yapan, yardım eden, işinden gücünden vakit ayıran herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Huzur Evinde İftar Yemeği Verildi

Öte yandan IGMG Württemberg Bölgesi tarafından Hasene derneği sponsorluğu ile Almanya’nın Stuttgart kentindeki “Emin Eller” huzur evinde yaşayan yaşlılara iftar yemeği verildi. Ayrıca tüm sağlık personeline çalışmalarından dolayı, IGMG Württemberg Kurumsal İletişim Başkanı İlyas Nur Çakmak ve Kadınlar Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkanı Ayşe Bozkurt ve yönetimi tarafından hazırlanan hediyeler ikram edildi. Emin Eller Huzur Evi’nde 70 – 85 yaşları arasında olan 8 yaşlının bakımı yapılıyor.

Üç Mülteci Yurduna İftar Paketleri Ulaştırıldı

Kuzey Bavyera’da IGMG Hak Yol Camiisi de Kadir Gecesi’nde iftar paketleri hazırlayıp evlere ikram etti. Bu vesile ile üç mülteci yurduna da iftar paketleri ulaştırıldı. Toplam 97 aile, 141 kişiye ulaşıldı. IGMG Bölge Başkanı Sayın İsmail Satır, çalışmayı destekleyen esnaf ve diğer tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Hersbruck Şubesi ise “Araması sizden iftarınız bizden” sloganı ile “Ramazanda Yanınızda” projesi kapsamında 300 iftar paketi hazırlayarak, bunları cemaatinee, ihtiyaç sahiplerine ve mültecilere ulaştırdı.

Völklingen’de Aş Evi’ne Temel Gıda paketleri dağıtıldı

IGMG Rhein-Neckar-Saar Bölgesi Völklingen Ulu Camii ise Völklingen Aş Evi’ne temel gıda paketleri takdim etti.  Caminin Kadınlar Teşkilatı (KT) ve Kadınlar Gençlik Teşkilatının (KGT) ortak yürüttüğü çalışmada satın alınan yiyecekler “Ramazanda Beraberlik” sloganıyla aş evine teslim etti.

Konuyla ilgili konuşan Şube KT Kurumsal İletişim Başkanı Sabahat Çiloğlu, “Hijyen düzenlemeleri ve temas kısıtlamaları nedeniyle, maalesef bir tesise pişmiş yemek bağışlayamadık. Ancak cemaatimizden birlikte alışverişe çıkma ve yiyecekleri aşevine bağışlama fikri geldi. Hemen uygulamaya koyulduk.” dedi. İslam’ın başkalarına yardımı emrettiğini hatırlatan Çiloğlu, “Aş Evi ziyareti bize faydalı yardımın nasıl olacağını gösterdi. Bunu gelecekte tekrarlamak istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

 

Şube KGT Kurumsal İletişim Başkanı Selbi Hümeyra Öztürk ise Völklinger Tafel´ın sorumlusu olan  Rainer Daschmann’ın kendilerini karşıladığını söyledi.  Öztürk “Rainer Daschmann gelenlerin çoğunun Müslüman olduğunu belirtti. Müslümanlar için gıda bölümünü ayırdıklarını söyledi ve gösterdi. Gıdaların helal olmasına dikkat ettiklerini vurguladı ve özel buzdolabının üstünde helal yazılı afiş olduğunu açıkladı.” dedi.

Saar Diakonie Aş Evi’nden Pastor Udo Blank ise yardımla alakalı olarak şunları söyledi: “Bağışı, dayanışmanın birleştirici bir işareti olarak takdir ediyoruz ve minnettarız. Biz Hıristiyanlar ve Müslümanlar, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan insanlara duyduğumuz kaygıda birleştiğimizi biliyoruz.” Aşevi ayrıca bağışın resimlerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, teşekkürlerini iletti.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş