Gündem

Frankfurt Polisinin Psikolojik Sorunları Olan Adama Şiddeti Tepki Çekti

Frankfurt'ta polisin yerde yatan bir kişiye şiddetle müdahelesi ve kişinin hasta olduğu yönündeki uyarıları dinlemeyerek jop ve biber gazı ile müdahlesi tepki çekti. Frankfurt Emniyeti müdaheleyi savundu ve adam "Allahü Ekber" demiş dedi.
16 Mayıs 2021
Frankfurt polisinin uyguladığı şiddet sosyal medayada yayımlandı

Almanya’nın Frankfurt şehrinde polislerin psikolojik sorunu olan bir kişiye şiddetli müdahelesi ve kişinin hasta olduğundaki uyarılara rağmen şiddet uygulamaya devam etmesi tepki çekti.

Polisin psikolojik bozukluğu olan kişiye müdahlesinin videolarının sosyal medyada yayılması üzerine Frankfurt Emniyet Müdürlüğünden olaya ilişkin açıklama yapıldı. Videoda yerde yatan bir adama polisin jop ve biber gazlı müdahalesi görülüyor. Frankfurt Emniyet Müdürlüğü müdaheleyi savundu ve sonradan ağır bir psikoz atağı geçirdiği tespit edilen adamın “Allahu Ekber” dediğinin bildirildiğini açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü, yerde yatan ve polsi şiddetine maruz kalan kişinin polise direndiğini ve etrafına saldırdığını ileri sürerken, olaya ilişkin sosyal medyada yer alan görüntülerde yerde yatan bir adamın polise ağır bir mukavemet göstermemesine rağmen memurlar tarafından jopla ve tekmelerle müdahaleye maruz kaldığı görülüyor. Aynı videolarda çevredeki başörtülü kadınların ise “O hasta!” gibi ifadelerle polis müdahalesini engellemeye çalıştığı anlaşılıyor.

Emniyetin Açıkladığı Gibi Kavga Yok

Polis şiddetine maruz kalan kişiyle birlikte olan akrabaları, camiahabere yaptığı açıklamada, Frankfurt Emniyet Müdürlüğünün iddia ettiği gibi, her hangi bir kavganın olmadığını, psikolojik durumu bozuk olan kişinin, arabanın camından kendisini dışarı attığını ve etrafına kimseyi yaklaştırmamak için hareketler yaptığını bildirdi. Polisin, “Allahu Ekber” iddiasını onaylayan akrabaları, bunun can havliyle söylendiğini ancak polisin, kişinin psikolojik hasta olduğu yönündeki hiç bir uyarıyı dinlemeyerek sert müdahelede ve kendilerine de tehditlerde bulunduklarını ileri sürdüler.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş