Dünya

Video Oyun Üreticilerinden İslam Düşmanlığı

"Felluce’de 6 Gün" isimli video oyunu tepki topladı. Oyun, İslam ve Arap düşmanlığını körüklüyor, Müslümanlara karşı şiddeti meşru gösteriyor.
17 Mayıs 2021
"Felluce'de 6 Gün" isimli video oyunu, İslam ve Araplara karşı şiddeti meşru gösteriyor.

Video oyun üreticilerinin İslam düşmanlığına bir yeni oyun daha eklendi. Amerikalı video oyun üreticisi Victura, “Felluce’de 6 Gün” adlı video oyunu yayımladı.

Amerika’nın Irak’ı işgali sonrasında işgale direnen Felluce’de yüzlerce sivil Amerikan askerleri ve paralı askerler tarafından acımasızca öldürülmüştü.

“Felluce’de 6 Gün” video oyununu yayımlayan Victura daha önce yapılan eleştirilere rağmen, Fellucelilerin bu oyuna bir şey demediğini iddia etti ve Felluce katliamını “Batılı güçlerin 1968 yılından beri en çetin savaşı” olarak tanıttı. Oyun şirketi, kenti işgal ederek yüzlerce sivilin öldürülmesini ise “Batılı güçlerin kahramanlığı” olarak yansıtıyor.

ABD’de Müslümanların hakları için mücadele eden Muslim Advocates kuruluşu, video oyununun dağıtılmaması için Sony, Microsoft ve Valve şirketlerine çağrıda bulundu. Çağrıda, video oyununun İslam ve Arap düşmanlığı ile nefretini yaygınlaştırarak Araplara ve Müslümanlara karşı şiddeti meşrulaştırdığı ifade edildi. Çağrıda ayrıca, Felluce’de sivillerin ölümünün kâr ve kazanca dönüştürülemeyeceğine vurgu yapıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş