Dünya

Hindistan’da Müslümanlar İçin “Terörizme Karşı Çıkacağım Yemin Töreni”

Hindistandaki Jamia Millia Islamia üniversitesinde öğrencilere "Terörizme Karşı Çıkacağım Yemin Töreni" yaptırılması büyük tepki topladı. Olay, Hindistan'daki resmi İslam düşmanlığının saklanamaz bir tezahürü olarak değerlendirildi.
24 Mayıs 2021
Jamia Millia Islamia üniversitesi Hindistan'ın önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor.

Hindistan’ın önde gelen ve Müslümanlar tarafından işletilen özel bir üniversite olan Jamia Millia Islamia üniversitesinin düzenlediği “Terörizme Karşı Çıkacağım Yemin Töreni” ülkede büyük tepki topladı. Hindistan İçişleri Bakanlığının tüm Hinistan’da organize ettiği, ancak üniversiteler arasında, sadece Jamia Millia Islamia üniversitesinin uyguladığı “Terörizme Karşı Çıkacağım Yemin Töreni” ülkede İslam düşmanlığının artık gizlenemez boyuta çıktığını gösterdiği yorumlarına yol açtı.

Tüm Hindistan Öğrenci Dernekleri Birliği (AISA) ile Müslüman Öğrenci Dernekleri Birliği (SIO) üniversitenin uygulamasına set tepki gösterdi. Tüm Hindistan Öğrenci Dernekleri Birliği terörizme karşı yeminin önce tüm siyastçiler tarafından yapılmasının şart olduğunu ve Müslüman bir üniversitede Müslüman öğrencilerin bu şekilde yemin etmeye zorlanmasının ülkedeki İslam düşmanlığınin saklanamaz bir göstergesi olduğunu açıkladı.

Müslüman Öğrenci Dernekleri Birliği (SIO) de yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının Jamia Millia İslamia üniversitesine baskı yaptığını ve bu uygulamanın bu üniversitede yapılmasının hükümetin İslam düşmanlığını gösterdiğini bildirdi. SIO ayrıca, üniversite yönetimini de suçlayarak, üniversite yönetiminin, polisin haksız olarak tutukladığı ve 2 yıldan fazladır tutuklu kalan öğrencileri ile ilgili olarak hiç bir girişim yapmamasına rağmen, İslam düşmanı bir uygulamayı gerçekleştirmesini kabul edilemez buldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş