Gündem

Aşırı Sağcıların 5 Kişiyi Yakarak Öldürdüğü Solingen Faciası Anılıyor

Almanya’nın Solingen kentinde evlerinin aşırı sağcılar tarafından yakılması sonucunda 5 Türk‘ün can verdiği  facia Ankara ve Düsseldorf’da anıldı. Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet, Mevlüde Genç Madalyasını Amina Theißen’a verdi.
29 Mayıs 2021
Aşırı sağcıların 29 Mayıs 1993 tarihinde yaktıkları evde Genç ailesinin 5 ferdi can vermişti.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’ne bağlı Solingen kentinde aşırı sağcıların Genç ailesinin evini yakması Ankara ve Düsseldorf’ta anılıyor. 28 yıl önce, 29 Mayıs 1993 tarihinde Solingen’de yakılan evde Genç ailesinden 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet, facianın yıl dönümü münasebetiyle Mevlüde Genç Madalyası‘nı bu sene Dr. Erika Amina Theißen’a ve Amina Theißen’ın kurucusu olduğu “Begegnungs- und Fortbildungszentrum muslimischer Frauen” isimli derneğe verdi.

Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet Mevlüde Genç Madalyasını Amina Theißen’a verdi. @landnrw

Ankara’da da Anıldı

Öte yandan Genç ailesinin evinin yakılarak 5 ferdini kaybettiği olay Türkiye’nin başkenti Ankara’da da anıldı. Anma töreni dolayısıyla, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ankara Ulus Meydanında Solingen’de yanan evin büyük maketinin bulunduğu bir stand açtı. Evin maketinin üzerine “28 Yıldır Sönmeyen Yangın Solingen” ve “Irkçılığa Hayır” ifadeleri yazıldı. Yangında vefat edenler içın dua edilen anma toplantısında konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Mevlüde teyzenin affetmeyi bilen, yüce gönüllü ve onurlu duruşundan ilham alarak dünyanın dört bir yanındaki Türk diasporasının, yaşadıkları ülke toplumlarıyla kurduğu kardeşlik bağının ırkçılık zehrine boyun eğmeyeceğini, bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” dedi. (c/aa)

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Ulus Meydanı’nda YTB tarafından Solingen faciasını anmak amacıyla açılan stantta basın açıklaması yaptı. Eren, Solingen kurbanları için dua etti. @aa

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş