Gençlik

Almanya’da Aşı Önceliği Kalktı: Ama, Herkes Sıraya Girecek

Almanya’da aile hekimleri aşı sıralaması önceliği olmadan aşı yapacak. İkinci aşıya önem verilen ülkede yeteri kadar aşı olmadığı ifade edilirken, bazı eyaletler aşı merkezlerinde öncelik sırasını gözetmeye devam edecek.
07 Haziran 2021
Almanya'da aşı önceliği sırası kalktı. Şimdi ise randevu sırası beklenecek. @shutterstock

Almanya’da koronavirüse karşı aşı önceliği sıralaması yürürlükten kaldırıldı. Ancak, buna rağmen her isteyen hemen aşı olamayacak. Aşı olmak için randevu sırasına girilecek. Bazı eyaletlerde aşı merkezlerinde öncelik sıralaması devam ederken, sırası gelmeyenlere de aşı vurulabilecek. Aile hekimleri ise risk gruplarına göre aşı önceliklerine bakmadan aşı yapabilecek.

Aşı sırası önceliğinin kalkması ile 12 yaş üzerindeki herkes aşı olmak için müracaatta bulunabilecek. Ancak aile hekimleri ile aşı merkezlerinde yeteri kadar aşı bulunmadığı belirtilen Almanya’da bazı eyaletler öncelik sıralamasına devam edecek.

Şu sıralarda daha çok ikinci aşılamaya öncelik verilen Almanya’da Schleswig-Holstein, Saarland, Hamburg ve Bayern eyaletlerindeki aşı merkezlerinde risk gruplarının öncelikli olarak aşılanması devam edecek.

Diğer eyaletlerde ise aşı önceliği sıralaması tamamen kalktı. Ancak, yine de randevu için sıraya girilmesi gerekiyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş