Toplum

Hasene, Türkiye Kökenlileri Bu Yıl da Sıla Yolunda İkramlarla Karşılayacak

Hasene International derneği ve Hennes Tour, karayolu ile Avrupa'dan Türkiye'ye izine gidenleri Kapıkule’de karşılayacak.
17 Haziran 2021
@hasene

Hasene International ile Hennes Tour, Avrupa’dan Türkiye’ye izine giden Türkiye kökenlileri, bu yıl Kapıkule’de çeşitli ikramlarla karşılayacak. Buna göre Kapıkule çıkışına 250 metre mesafede bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii park alanında stant kurulacak. Yolculara, hijyen paketi ile çay-kahve ikramlarında bulunulacak. Uygulama 25 Haziran – 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“Türkiyemize ulaştıklarında soluklansınlar düşüncesiyle kurduk”

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar, özellikle bir kaç yıldır, kurban bayramının yaz tatiline denk geldiğinin altını çizerken, “Bağışçılarımızdan özellikle uzaktaki dostlarımızı, bekleyenleri unutmamaları için, Kurban Kampanyası’na katkıda bulunarak yola çıkmalarını rica ediyoruz. Bu konuda da Allah razı olsun gereğini yapıyorlar. Biz de onlara bir jest olsun diye, uzun yolculuktan memleketimize, Türkiyemize ulaştıklarında nefes alsınlar, soluklansınlar, dinlensinler düşüncesiyle hem Hasene, hem Hennes Tour hem de teşkilatımızın diğer kurumlarıyla orada bir stant kurduk.” diye kaydetti.

”Bu çalışma Kurban Kampanyası’na katılım sağlayanlara teşekkür babında yapılıyor”

Bu çalışmanın Kurban Kampanyası’na katkıda bulunan kişilere teşekkür babında olduğunu da sözlerine ekleyen Gülbahar, “Çünkü onlar yolculuğa çıkarken sadakalarını vermiş oldular, kurban zarflarını teslim etmiş oldular. Bizler de bizleri unutmadıkları için hem Hasene adına hem de uzaklardaki mazlum ve mağdurlar adına onlara bir jest yaparak, bir yorgunluk kahvesi ikram ederek, hayırlı tatiller dilemek için böyle bir çalışma yapmış olduk.” ifadelerini kullandı.

“Karşılama standını Kapıkule’de sınır kapısına yakın kuracağız”

Hasene Türkiye Genel Müdürü Ömer Söyleyenoğlu da çalışmayla ilgili bilgi verirken, “Karşılama standını Kapıkule’de sınır kapısına yakın kuracağız. Gelen vatandaşlara hijyen paketi takdimimiz olacak. Yeme içme ikramımız olacak. İsteyen mola yapabilecek. Kendilerine ayrıca anlaşmalı otellerde konaklama imkânı sunulabiliriz. İsteyenler o alanda dinlenebilir.” diye konuştu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş