Kanada

“Alçakca İslam Düşmanlığına Karşı Acil Eylem Yapılmalı”

Haziran ayı başında 4 Müslümanın öldürüldüğü Kanada’nın London/On kenti ve Qeuebec Belediye başkanları Başbakan Trudeau’ya bir mektup göndererek “Alçakça İslam düşmanlığına karşı” acil önlemler alınmasını istedi.
29 Haziran 2021
Müslüman oldukları için üzerlerine minibüs sürülerek öldürülen Afzal ailesinin 4 ferdinin cenazesine binlerce kişi katılmıştı.

Kanada’da yol kenarında yürüyen Müslümanların öldürüldüğü London/On. ve Quebec kenti belediye başkanları, Başbakan Justin Trudeau’ya bir mektup yazarak İslam düşmanlığına karşı acil eylemlerde bulunulmasını istedi.

London/On. kenti Belediye Başkanı Ed Holder ile Quebec Belediye Başkanı Regis Labeaume, Kanada başbakanına yazdıkları mektupta, parlamentonun “İslam düşmanlığı zirvesi” çağrısını önemsemekle birlikte, ülkede İslam düşmanlığına karşı acil eylemlerin yapılmasının daha öncelikli olduğunu bildirdi.

Haziran ayı başında London/On. kentinde Pakistan asıllı Afzal ailesinin 4 ferdi üzerlerine minibüs sürülmesi sonucunda hayatını kaybetmişti. Quebec’de de İslam Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda 6 Müslüman katledilmişti.

İki kentin belediye başkanı, London ve Quebec’te Müslümanların öldürüldüğü saldırıları hatırlatarak “Bunun içindir ki, gibi ister doğrudan isterse gizli gizli yapılan sayısız ve alçakça İslam ve Müslüman düşmanlığına karşı acil eylemlerin alınması bir zorunluluktur. Bu konuda özellikle Kanada İslam toplumu temsilcilerinin dinlenilmesi gerekmektedir.” çağrısında bulundu.

İki belediye başkanının Başbakan Trudaeu’ya gönderdiği mektup

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş