Toplum

Almanya, Emekli Maaşlarına Gelecek Yıl Zam Yapacak

Almanya, gelecek yıl emekli maaşlarına zam yapmayı planlıyor. Bu yıl verilmeyen zam artışının da gelecek seneki artışa eklenmesi planlanıyor.
13 Eylül 2021
Almanya, 2021 yılında yapmadığı emeklilik maaş zamlarını 2022 yılında yapacak. Oran şımdilik belli değil. @shutterstock

Almanya koronavirüs pandemisi dolayısıyla ertelediği emekli maaşları zamlarını gelecek yıl yapacak. Alman Emeklilik Sigortası Başkanı Gundula Rossbach, Funke Mediengruppe’ye yaptığı açıklamada, 2021 yılında verilmeyen maaş artışlarının 2022 yılına eklenerek verileceğini açıkladı.

Pandemi dolayısıyla sadece doğu Almanya’daki emeklilere yüzde 0.72 oranında zam verilen Almanya’da emeklilerin yüzde 2 oranında zam alması bekleniyor. Emeklilik Sigortası Başkanı Gundula Rossbach bu oranın tam olarak ne kadar olacağının bilinmediğini, ancak bu sene emeklilik kasasına geçen seneye oranla daha fazla para girdiğini söyledi.

Sigorta başkanı Rossbach, emeklilik yaşının 70’e çıkarılması tartışmaları ile ilgili soruya ise “İnsanlar daha uzun mu yoksa daha kısa mı çalışmak istiyor ve bu sebeple de kesintileri dikkate almak istiyor mu, istemiyor mu? Siyaset, bu konuda yeni bir adım atmadan önce dikkatlice bu konuya bakması lazım.” cevabı verdi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş