Gündem

Almanya’da Aşılanmayanlar İçin Çember Daralıyor: Artık Hızlı Test Yetmeyecek!

Almanya’da kış öncesi koronavirüs önlemlerinde sıkılaştırmaya gidiliyor. Buna göre kapalı mekânlara sadece aşı olanlar ve hastalığı atlatanlar girebilecek.
16 Eylül 2021
Almanya’da kış öncesi koronavirüs önlemlerinde sıkılaştırmaya gidiliyor. Buna göre kapalı mekânlara sadece aşı olanlar ve hastalığı atlatanlar girebilecek. @Shutterstock

Almanya’da çeşitli eyaletler kış öncesi koronavirüs önlemlerinde sıkılaştırmaya gittiğini açıkladı. Birçok eyalet, aşı olmayanlara yönelik kurallarda sertleştirmeye giderken, yeni kurallar özellikle kapalı mekânlarla alakalı olarak göze çarpıyor.

kapalı mekânlara sadece aşı olanlar veya hastalığı atlatanlar girebilecek

Uygulanan yeni kurallara göre kapalı mekânlara sadece aşı olanlar veya hastalığı atlatanlar girebilecek. Negatif antijen test bu mekânlara giriş için yeterli olmayacak.

karantinaya giren işçilerin maaşı kesilebilecek

Öte yandan yine bazı eyaletlerde iş yerleri, karantinaya girmek zorunda olan işçilerinin maaşını, karantina süreci boyunca ödemek zorunda olmayacak. Bunun Almanya genelinde yayılması konusu ise gelecek toplantıda sağlık bakanları tarafından masaya yatırılacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş