Leipzig Westin Hoteli Hakkında Yahudi Düşmanlığı Soruşturması

Leipzig Westin Hoteli Hakkında Yahudi Düşmanlığı Soruşturması

Ses sanatçısı Gil Ofarim’i Davud Yıldızı taşıdığı gerekçesi ile otele kabul etmeyen The Westin Hotel hakkında Yahudi düşmanlığı soruşturması açıldı.

Almanya’nın Leipzig kentinde bulunan The Westin Leipzig oteli hakkında Yahudi düşmanlığı soruşturması açıldı. Soruşturma sanatçı Gil Ofarim’in boynunda Davud Yıldızı taşıdığı ve bu yıldızı saklamadığı gerekçesi ile otele kabul edilmediği iddiaları üzerine açıldı.

Sanatçı Gil Ofarim’in suçladığı otel görevlisi hakkında suç duyurusu yapılırken, Leipzig savcılığı da soruşturma başlatıldığını bildirdi. Savcılık ayrıca, suçlanan otel görevlisinin olayı başka bir şekilde aktarması sebebiyle soruşturmanın genişletileceğini duyurdu.

Sanatçı Gil Ofarim, otel yönetiminin kendisinden özür dilemediğini ancak personelin İsrail bayrağı ve hilâlden oluşan pankartla otel önünde boy göstermesini ise şaşkınlıkla karşıladığını bildirdi.

Öte yandan suçlanan otel görevlisi hakkında karalama kampanyası yapıldığı tehdit edildiği iddiasıyla karşı suç duyurusunda bulundu.