Dünya

“Dünya Artık Uygur Soykırımına Dur Diyebilmeli”

Doğu Türkistanlılar Saraybosna’da buluştu. Kardeşlik Buluşması ve Doğu Türkistan Milli Birlik Şurası’nda bir araya gelen Doğu Türkistanlılar, Dünyanın, Çin’in Uygurlara uyguladığı soykırıma artık dur diyebilmeleri gerektiğini söyledi.
12 Ekim 2021
Doğu Türkistanlılar, Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması'nda Saraybosna’da bir araya geldi.

Doğu Türkistanlılar, Dünya Doğu Türkistanlılar Kardeşlik Buluşması ile Doğu Türkistan Milli Birlik Şurası çerçevesinde bu yıl Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bir araya geldi.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkan Yardımcısı Murat İleri ile Balkanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç de Doğu Türkistanlıların buluşmasına katılarak birer konuşma yaptı. IGMG Genel Başkan Yardımcısı Murat İleri, asrın en büyük mezalimlerinden birinin yaşandığı, adeta açık hava hapishanesine dönüştürülen Doğu Türkistan ile zulüm durdurulana kadar dayanışma içinde olacaklarını ve bu zulmü her zaman seslendireceklerini bildirdi.

Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan, Doğu Türkistan’daki insanlık dışı zulmü özetledi. Oğuzhan “Dünya artık Çin’in soykırımına dur diyebilmeli.” dedi.

Doğu Türkistan Alimler Birliği Reisi Ataullah Şahyar da Doğu Türkistanda İslam ve Müslümanların durumu, Çin’in Müslümanlara yaptığı dinî baskılar ve bunlara Müslüman dünyasının tepkisini veya tepkisizliğini anlattı.

IGMG Genel Başkan Yardımcısı Murat İleri de Doğu Türkistan Milli Birlik Şurası’na katılarak bir konuşma yaptı.

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Dolkun İsa da, Çin komünist yönetiminin Uygurlara yaptığı soykırımının akıl almaz etkileri ve bu soykırım karşısında dünya kamuoyunun tepkisini gündeme getirdi.

Öte yandan, Uluslararası Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Kardeşlik Buluşması ve Milli Birlik Şurası dolayısıyla Saraybosna’da bölgenin durumunu anlatan bir de fotoğraf sergisi açtı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş