Gündem

Almanya’da Halkın Yüzde 75’i Hoparlörden Ezanı Reddediyor

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre Almanların dört üçü hoparlörden ezana karşı olduğunu belirtti.
14 Ekim 2021
@Camiahaber

Almanya’da son haftaların tartışma konusu olan açıktan ezan konusu bir araştırmaya konu oldu. 5 bin 11 kişinin katılım sağladığı araştırmada halka, hoparlörden ezan ile ilgili düşüncesi soruldu. Alman halkının dörtte üçü buna karşı olduğunu belirtti. Bunların yüzde 64’ü “kesinlikle olmaz” cevabını verdi. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 18’i hoparlörden ezan konusuna yeşil ışık yaktı. Yüzde 6 ise kararsız olduğunu belirtti.

AfD Seçmeninin Yüzde 98’i Hoparlörden Ezana Karşı

Öte yandan Almanya için Alternatif (AfD) partisi seçmenlerinin yüzde 98’inin açıktan ezana karşı olduğu belirtildi. Bu oranın Sosyal Demokratlar (SPD), Hristiyan Demokratlar (CDU) ve Hür Demokrat Partisi’nde yüzde 88 olduğu kaydedildi. Yeşiller ve Sol Parti seçmeninin yüzde 50’sinin hoparlörden ezana karşı olduğu belirtilirken, yüzde 40’ının ise olumlu cevap verdiği ifade edildi. 

Köln’de Ezan Kararı

Almanya’da son olarak Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Köln’de, Büyükşehir Belediyesi, cuma günleri hoparlörden öğlen ezanı okunabileceğini bildirmişti. İki yıllık bir pilot proje kapsamında müezzinlerin beş dakikayı geçmemek koşuluyla 12.00 ile 15.00 saatleri arasında hoparlörden ezan okuyabileceği açıklanmıştı. Yapılan açıklamadan bu yana Almanya’da konuyla ilgili tartışmalar devam ediyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş