Dünya

Afganistan’ın Kandahar Vilayetinde Camiye Bombalı Saldırı: En Az 30 Kişi Hayatını Kaybetti

Afganistan'ın Kandahar kentinde Şii topluluğuna ait camiye düzenlenen bombalı saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti.
15 Ekim 2021
Afganistan'da Taliban'ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde bulunan Şiilere ait Fatımiyye Camisi'ne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybetti. @aa

Afganistan’da Taliban’ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde bulunan Şiilere ait Fatımiyye Camisi’ne bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında en az 3o kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kandahar vilayet merkezinde bulunan ve Şiilere ait en büyük camiye yapılan saldırı cuma namazı sırasında yapıldı. Saldırı sonucu çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Taliban güçleri saldırının gerçekleştiği camiye giden tüm yolları kapattı. Geçen hafta ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bulunan, yine Şiilere ait bir camiye bombalı saldırı düzenlenmiş, olayda 46 kişi hayatını kaybetmişti.

Kunduz’da meydana gelen saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

ABD öncülüğündeki NATO güçleri ülkeden ayrıldıktan sonra Afganistan’da meydana gelen bombalı saldırılar Celalabad kendinde yoğunlaşmıştı.
Söz konusu saldırıların çoğunu DEAŞ üstlenmişti.

Kunduz’daki saldırı ABD sonrası gerçekleşen en şiddetli olay olarak kayıtlara geçmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş