Gündem

Almanya’da Irkçılar Meclis Başkanlığı İçin Adı Geçen Aydan Özoğuz’u Hedef Aldı

Almanaya’da ırkçılar şimdi de Aydan Özoğuz’u hedefe koydu. Irkçılar “Bizi silahlı mücadeleye zorluyorlar.” diye de tehditte bulundu.
19 Ekim 2021
Almanya'da ırkçilar Aydan Özoğuz'u hedefe koydu ve "Silahlı Mücadele" vurgusu yaptı. @DieInsider

Almanya’da ırkçılar Federal Meclis Başkanlığı için adı geçen Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Aydan Özoğuz’u hedef almaya başladı. Avrupa aşırı sağının sesi olan Unser-Mitteleuropa gazetesi Aydan Özoğuz’u “Selefist ve Hizbullah sempatizanı SPDli bayan Aydan Özoğuz’un, Federal Meclis Başkanlığı için adı geçiyor.” şeklinde hedef gösterdi.

Aydan Özoğuz’un aynı zamanda “Yahudi düşmanı” olduğunu da iddia eden gazete ayrıca AfD Meclis Grup Başkanı Beatrix von Storch’un Özoğuz hakkındaki suçlamalarına yer verdi. Von Storch, Özoğuz’un “İslamcı ve Yahudi düşmanı olduğu hâlde Meclis Başkanlığı için adının geçmesinin SPD’yi rahatsız etmediğini” iddia etti.

“Bizi Silahlı Mucadeleye Zorluyorlar”

DieInsider’in, Unser-Mitteleuropa gazetesindeki haberi paylaşan AfD’nin sosyal medya sitesine gelen yorumları derlediği paylaşımlarda aşırı sağcılar Aydan Özoğuz’a hem tehdit hem de hakaretler yağdırdı. Bir yorumcu, “Bizi silahlı mücadeleye zorluyorlar.” derken bir başka yorumcu da “Bu Anadolu çöl çiçeği hâlâ işin içinde mi?” diye yazdı.

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Die Welt de Aydan Özoğuz’u Yahudi düşmanlığı ile suçladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş