Avrupa’da Yeni Koronavirüs Alarmı

Avrupa’da Yeni Koronavirüs Alarmı

Bulgaristan ve Romanya başta olmak üzere Avrupa’da yeni koronavirüs alarmı verilmeye başlandı. Vaka göstergesinin 103 olduğu Almanya, Bulgaristan ve Hırvatistan’ı yeniden yüksek risk bölgesi ilan etti.

Avrupa ülkelerinde, önümüzdeki ilk bahar aylarında bitmesi beklenirken yeniden korona alarmı verilmeye başlandı. Bulgaristan Sağlık Bakanı Stoyço Katsarov, ülkede mevcut koronavirüs dalgasının 10-15 gün içinde kontrol edilmemesi durumunda tam bir kapanmaya gidileceğini açıkladı. Romanya’dan sonra Bulgaristan da hastanelerin artık kapasiteyi kaldırmaması üzerine Bakan Katsarov, hastalarının ülke dışında tedavi edilmesi çağrısında bulundu. Bulgaristan en az aşı yapılan ve ülke nüfusuna göre dünyada en fazla korona ölümlerinin yaşandığı ülke olarak tespit edildi.

Bu arada Almanya, Bulgaristan ve Hırvatistan’ı yeniden yüksek risk bölgesi ilan etti. Almanya’da korona olağanüstü hâl durumunun kaldırılması düşünülürken Robert Koch Enstitüsü ülkede günlük vaka sayısını 13 bin 732, vaka gösterge sayısını da 106,3 olarak açıkladı. Olağanüstü hâl ilan edilmesi için gösterge sayısının 51 olması gerekiyor.

Öte yandan Çekya’da da hastaneler korona hastaları ile doldu. Ülkede yeni korona tedbirleri yürürlüğe girdi. Romanya saat 22.00’den sonra sokağa çıkma yasağı ilan etti. Hollanda ve İngiltere de yeni önlemler üzerinde çalışıyor. Avusturya hükümeti ise, kapanma ve diğer kısıtlamaların sadece aşı olmamış olan kişiler için geçerli olacağı bir düzenlemeyi gündeme getirdi.