Gündem

Milletvekilleri Ahmetovic ve Miersch’in Duygulandıran Hikayesi

3 yaşında Almanya’dan sürülmek istenen Ahmetoviç, mahkemede kendisini savunan avukat Matthias Miersch ile birlikte 24 sene sonra Federal Meclis’te Hannover’i temsil ediyor.
31 Ekim 2021
Adis Ahmetoviç ve Matthias Miersch beraber keşişen hayatlarını anlattı. @phoenix

Ailesi, Bosna savaşından kaçarak Almanya’ya sığınan Hannover Milletvekili Adis Ahmetoviç, ailesinin Almanya’da kalması için hukuk mücadelesi veren Matthias Miersch ile birlikte Federal Meclis’teki yerini aldı. Avukat olan Matthias Miersch de Hannover’den milletvekili olarak Federal Meclis‘te bulunuyor.

Hukuk Mücadelesi

Sosyal Demokrat Parti SPD milletvekili olan Adis Ahmetovic, yine SPD milletvekili olan  Matthias Miersch’in avukat olarak verdiği hukuk mücadelesi sonrasında 8 yaşında iken Almanya’da ikamet izni alabildi.

1992 yılında Bosna savaşından kaçarak Hannover’e gelen Ahmetoviç’in ailesi, 1996 yılına gelindiğinde, „Bosna artık güvenli ülke“ denilerek geri gönderilmek istendi. Ancak, bugün bir soy kırım olarak anılan Srebrenica soykırımının üzerinden sadece aylar geçmişti.  Adis Ahmetovic o günlerde daha henüz 3 yaşındaydı. Her ne kadar Hannover’de doğdu ise de Almanya Bosnalı mültecileri geri göndermeye karar vermişti.

1997 yılında ikamet izni sona eren Ahmetoviç ailesi, avukat Matthias Miersch ile birlikte verdiği hukuk mücadelesi sonrasında nihayet 2001 yılında süresiz oturma müsadesi alabildi.

Adis Ahmetovic’ın aktardığına göre, 15 yaşında SPD’ye katılan Ahmetoviç, üyelik kartını Matthias Miersch’ten aldı. Bu seneki seçimlerde ise beraber aday olarak Federal Meclis’e geldiler.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş