Gençlik

Fransa’da Müslüman Gençler Suffa Kampı’nda Buluştu

Fransa’da Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi Gençlik Teşkilatı 52 genç ile Suffa Kampı’nda buluştu. 
Mustafa Pala
01 Kasım 2021

Fransa’da Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi Gençlik Teşkilatı öncülüğünde bu sezonun ilk suffa kampı toplam 52 kişilik bir katılımcı ile gerçekleştirildi. İki gün süren kampta gençlere üç ana konu üzerinde dersler sunuldu. Kampın startı IGMG Gençlik Teşkilatı Orta Öğretim Başkanı Yasin Yapar’ın gençlere sunmuş olduğu sohbet ile başladı. Yapar, gençlere vermiş olduğu sohbette şu dört kötü hasletten uzak durmalarını tavsiye etti: “Gayri meşru ilişkilerden, kötü arkadaşlardan, alkol ve zararlı maddelerden ve son olarak ise şans oyunlarından uzak durmanızı tavsiye ediyorum.” 

Daha sonra ise sosyal faaliyetler için iki ayrı grup halinde “Lazer Game” ve “kapalı sahada futbol” ile program devam etti. Bu vesile ile değişik şehirlerden gelen gençler arasında tanışma ve kaynaşma ortamı oluşturuldu. Akabinde ise ilk günün son dersini CIMG Bölge Gençlik Teşkilatı Teşkilatlanma Başkanı Furkan Tanrıverdi sundu. Tanrıverdi, gençlere “Ölüm ve sonrası” başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi. 

İkinci gün ise cemaatle sabah namazı programı ile başlayan program, CIMG Bölge Gençlik Teşkilatı İnsani Yardım Başkanı Mevlüt Hokkaş’ın, “İblis ve hileleri” başlıklı sunumu ile devam etti. Hokkaş, “Düşmanımızı iyi tanımamız gerekiyor ki onunla mücadele edebilelim.” diyerek gençlere nasihatte bulundu.

Suffa kampının sorumlularından CIMG Bölge Gençlik Teşkilatı Orta Öğretim Başkanı Muhammed Ertürk de yapmış olduğu konuşmada, “Uzun bir aradan sonra böyle güzel bir ortamda buluşmanın heyecanını yaşadık. Bizlere güzel sunumları ile faydalı bilgiler edinmemize vesile olan hatiplere, bu güzel ortamın oluşmasında emek veren Annemasse Şuıbesi’nin gençlik teşkilatı idarecilerine ve sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş