Gündem

Almanya’da Trafik Cezaları Bugünden İtibaren Artırıldı

Almanya’da trafik cezalarına yapılan zam yürürlüğe girdi. Hız sınırı aşımı ve park cezaları katlandı.
09 Kasım 2021
@Shutterstock

Almanya’da trafik cezalarını artıran genelge yürürlüğe girdi. Almanya Eyaletler Meclisi’nin aldığı karar sonrasında Ulaştırma Bakanlığı da genelgeyi yayımladı. Genelge sonrasında trafik cezalarına getirilen artışlar yürürlüğe girmiş oldu.

Trafik Cezaları

Yürürlüğe giren yeni trafik cezaları uygulamasına göre, yerleşim yeri ve şehir dışı hız sınırlarını aşanlar en az yüzde 100 daha fazla ceza ödeyecekler.

Hız Cezaları

Yerleşim yerlerinde hız sınırını 10 kilometreden fazla aşanlar bundan sonra 25 Euro yerine 50 Euro ceza ödeyecekler. Yerleşim yeri hız sınırını 30 kilometre aşanlar ise 100 Euro yerine 260 Euro ödeyecekler. Hız sınırının 40 kilometreyi aşması durumunda ise 400 Euro ceza ödenecek.

Yerleşim alanları dışında hız sınırını 10 kilometre aşmanın cezası da 20 Euro’dan 40 Euro’ya çıkarıldı. Hız sınırının 20 kilometreden fazla aşılması durumunda ise en az 100 Euro ceza kesilecek.

Kurtarma Şeriti Cezaları

Almanya’da artık, trafik sıkışıklığında kurtarma şeridi açmayanlar 200 ila 300 Euro arası ceza ödeyecekler. Bu kişiler ek olarak 2 ceza puanı alacak ve ehliyetlerine de 1 ay el konulacak. Aynı şekilde kurtarma şeridinden ambulans, itfaiye ve güvenlik araçlarını takip edenler de en az 240 Euro ceza ödeyecek. Bu kişiler de 2 ceza puanı alacak ve ehliyetlerine 1 ay el konulacak.

Park Cezaları

Durma ya da park yasağı olan yerlerde park edenler 55 Euro ceza ödeyecek. Park süresi uzadıkça cezalar da katlanacak. Ambulans, itfaiye ve polis araçlarının giriş ve çıkışını engelleyecek şekilde park edenler 100 Euro ceza alacak. Aynı şekilde yaya ve bisiklet yolunu engelleyenler de 20 Euro yerine 100 Euro ödeyecek. Bu kişiler ayrıca 1 ceza puanı alacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş