Gündem

“Facebook, Aşırıcılığı ve Kutuplaşmayı Güçlendiren Bir Sistem”

"Facebook muhbiri" olarak tanınan şirketin eski çalışanı Frances Haugen, Avrupa Birliği'nde konuştu ve "Facebook platformu, toplumumuzun sağlığına ve güvenliğine zarar veriyor." dedi.
09 Kasım 2021
"Facebook Muhbiri" olarak bilinen, Facebook'un eski ürün yöneticisi Frances Haugen, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’na gelerek bir konuşma yaptı. @aa

“Facebook muhbiri” olarak bilinen eski Facebook çalışanı Frances Haugen şımdi de Avrupa Birliği’nde konuştu. Haugen, “Facebook ürünlerinin, çocuklara zarar verdiğine, fikir ayrılığını körüklediğine, demokrasimizi zayıflattığına inandığım için buradayım” dedi. Haugen ayrıca, şirket yönetiminin, Facebook ve Instagram’ı daha güvenli hale getirmenin yollarını bildiği halde uygulamadığını ve Facebook’un her zaman kar etmeye öncelik verdiğini vurguladı.

Haugen, “Facebook ürünlerinin, çocuklara zarar verdiğine, fikir ayrılığını körüklediğine, demokrasimizi zayıflattığına inandığım için buradayım.” ifadesini kullandı.

Şirketin uygulamalarının ağır sonuçları olduğuna dikkati çeken Haugen, “Facebook platformu, toplumumuzun sağlığına ve güvenliğine zarar veriyor.” dedi.

Haugen, ticari eylemlerin halk ve toplum çıkarlarıyla çatıştığında demokrasilerin devreye girerek yeni yasalar yapması gerektiğini kaydetti. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş