Gündem

Berlin Yılda 20 Bin Kişiye Alman Vatandaşlığı Verecek

Berlin’de yeni kurulacak olan eyalet hükümeti için görüşmeler yapan SPD, Yeşiller ve Sol Parti, eyalette Alman vatandaşlığına geçişleri hızlandıracağını açıkladı.
16 Kasım 2021
Berlin'de yeni kurulacak olan eyalet hükûmeti, eyalette Alman vatandaşlığına geçiş işlemlerini hızlandıracak. @shutterstock

Berlin’de koalisyon görüşmeleri yapan Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller ve Sol Parti eyalette Alman vatandaşlığına geçişleri hızlandırma kararı aldı.

Sosyal Demokrat Parti’den Berlin’e hükûmet edecek olan Belediye Başkanlığını kazanan Franziska Giffey öncülüğünde yürütülen koalisyon görüşmelerinde Alman vatandaşlığına geçişleri hızlandırma kararı alındı.

rbb24’de yer alan habere göre, SPD eyalet lideri Franziska Giffey, hâlen Berlin’de yaşayıp Alman vatandaşlığı alma şartlarını haiz 400 bin kişinin bulunduğunu söyledi. Giffey Berli’nde şu anda yılda ancak 7 bin kişi Alman vatandaşlığı verilebildiğini, hedeflerinin ise 20 bin kişi olduğunu söyledi.

Yeşiller Berlin temsilcisi Bettina Jarasch da, Berlin Göç Konseyi kurulacağını bildirdi ve ayrıca Berlin‘in özellikle çocuklu kadınlar gibi özel korunma hakkı olan göçmenlerin kabul merkezi olacağını söyledi.

Sol Parti’den Katina Schubert de Berlin’de mültecilerin özel bir koruma altında olacağını, okula giden göçmenlerin geri gönderilmeyeceğini ve göçmen ailelerin birbirinden ayrılmayacağını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş