Gündem

Almanya Yüksek Riskli Ülkeler Listesi Yayımladı

Almanya, komşuları Belçika'yı ve Hollanda'nın büyük bir kısmını artan vaka sayıları nedeniyle Pazar gününden itibaren yüksek riskli bölge listesine aldı. Türkiye hâlâ listede.
23 Kasım 2021
@shutterstock

Almanya artan koronavirüs vakaları nedeniyle çeşitli Avrupa ülkelerini yeniden yüksek riskli bölge listesine aldı. Almanya’da salgın verilerini izleyen Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, tatil için tercih edilen ülkelerden Yunanistan ve İrlanda’nın yanı sıra Belçika ve Hollanda da yüksek riskli ülkeler kategorisine alınırken, Hollanda’nın deniz aşırı bölgeleri ise bu kategoriye dahil edilmedi.

Yüksek riskli bölgelerden Almanya’ya seyahat eden tam aşılanmamış veya hastalık geçirmiş kişilerin on gün boyunca karantinaya girmesi gerekiyor. Karantinanın en erken beşinci gününde negatif test ibraz etmeleri halinde bu kişilerin karantinaları sona erebiliyor.

Almanya deniz aşırı bölgelerden Fransız Guyanası, Kosta Rika, Guetamala, Guyanai Surinam ve Yeni Kaledonya‘yı ise yüksek riskli bölgeler listesinden çıkardı.

Böylece yüksek riskli ülkelerle ilgili yapılan değişiklikle, Almanya’nın bu kategoride tuttuğu ülkelerin sayısı 70 oldu.

Türkiye ile ilgili ise değişiklik yapılmadı. Türkiye 17 Ağustos 2021’den beri Almanya’nın yüksek riskli ülkeler kategorisinde yer alıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş