Gündem

Almanya’da Yeni Koalisyon Müslümanlara Ne Vaat Ediyor?

Almanya'da oluşacak koalisyon hükümetinin sağladığı anlaşmaya göre, Müslümanları da çeşitli vaatler bekliyor. Camia Haber bu vaatleri sizler için derledi.
01 Aralık 2021
Radikalleşme Tartışmalarında Camilerin Sorumlulukları @camiahaber

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşacak koalisyon hükümetinin sağladığı anlaşmaya göre Müslümanları çeşitli vaatler bekliyor. Buna göre Müslümanların ve derneklerinin destekleneceği ifade ediliyor. Konuyla ilgili söz konusu sözleşmede, “Müslümanlar ve derneklerine yönelik tehditleri önlüyor, mağdur kişileri bu noktada koruyor ve destekliyoruz.” ifadeleri yer alıyor.

İslami cemaatlerin cemaat statüsü tanınabilir

Söz konusu sözleşmede ayrıca İslami dinî cemaatlerin cemaat statüsünün tanınabileceği ve Müslüman toplumların temsilinin arttırılacağı belirtiliyor. Sözleşmede konuyla ilgili, “Bunun ile birlikte (özellikle İslami) dinî cemaatlerin temsili ve katılımları daha etkin hâle getirilecek.” ifadeleri kullanılıyor. Bunun için de dinî cemaatlerin hukukî konumlarının genişletilmesinin gerekli olup olmadığının araştırılacağı belirtiliyor.

Müslümanlara yönelik çeşitli vaatler

Koalisyon partilerinin Müslümanlar üzerinde anlaşma sağladığı vaatler arasında ayrıca üniversitelerde imam eğitiminin yaygınlaştırılması, Müslüman yaşamının çeşitliliğini teşvik etmek, İslami topluluklar arasındaki iş birliğini desteklemek, Müslümanlara yönelik düşmanlığa odaklanarak aşırı sağcılığa ve ırkçılığa karşı mücadelenin sürdürülmesi ve aşırı sağcı terör örgütü NSU kurbanları için bir dokümantasyon ve anma merkezinin kurulmasını sağlamak da yer alıyor.(c)

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş