Toplum

Korona Bonusu, Ek Çocuk Parası, Asgari Ücret: Almanya’da 2022’de Neler Değişecek?

Almanya’da 2022 yılında vatandaşları çeşitli yenilikler bekliyor. Ek çocuk parası, asgari ücret ve korona bonusu gibi konuları içeren yenilikleri Camia Haber derledi.
02 Aralık 2021
@Shutterstock

Almanya’da 2022 yılında vatandaşları çeşitli yenilikler bekliyor. Bunların arasında vatandaşların ceplerini de yakından ilgilendirecek değişiklikler söz konusu. Korona bonusundan ek çocuk parasına, asgari ücretten abonelik sözleşmelesine kadar Camia Haber 2022 yılında gelecek birçok yeniliği sizler için derledik.

korona bonusu

Almanya’da çalışanlara yönelik bin 500 Euro’luk korona bonusu 31 Mart’a kadar devam ediyor. Bu bonusta herhangi bir vergilendirme söz konusu değil. Bu bonus için gerekli olan ön şart ise söz konusu miktarın korona krizinin neden olduğu finansal yükü hafifletmek için kullanılması ve asıl maaşa ek olarak ödenmesi olarak belirtiliyor.

ek çocuk parası

Ek çocuk parasında da yeni yılla birlikte küçük bir zam söz konusu. Buna göre çocuklar için ödenen 205 Euro’luk miktar dört Euro zam ile 209 Euro’ya yükseltilecek. Burda ise ön şart olarak 1 Ocak tarihi itibariyle çocuk parasında herhangi bir zamın gelmemesi öngörülüyor.

asgari ücret

Mevcut durumda 9,60 Euro olan asgari ücrete de yeni yılla birlikte iki zam geliyor. Almanya’da 2022 yılı ocak ayı itibariyle 9,82 Euro’ya yükseltilecek olan asgari ücret, 1 Haziran 2022 itibariyle ise 10,45 Euro’ya çıkarılacak. Ayrıca yeni koalisyon hükûmeti ise asgari ücreti 12 Euro’ya yükseltmek istediğini açıkladı.

abonelik sözleşmesi

İnternet üzerinden gerçekleştirilen abonelik sözleşmelerinde de yenilik söz konusu. Buna göre 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle abonelikleri sonlandırmak daha kolay olacak. Söz konusu internet sayfalarında “abone sonlandırma” butonları belirgin bir şekilde ön planda olacak. Tüketiciler aboneliklerini kolay bir şekilde sonlandırabilecek.

depozito uygulaması

Şişe depozito uygulaması da 2022 yılıyla birlikte genişletilecek. Buna göre mevcut durumda sadece pet şişlerde uygulanan 25 centlik depozito, meyve sularında da uygulanacak. Kutu içeceklerde de depozito uygulamasına geçilecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş