Gündem

Zemmour: “İktidar Devri Değil, Fransa’nın Yeniden Fethi Gerçekleşecek”

İlk mitingini yapan Fransa’nın aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour çeşitli gösterilerle protesto edildi. Zemmour, Fransa’da iktidar değişikliğinin değil, Fransa’nın yeniden fethinin gerçekleşeceğini söyledi.
06 Aralık 2021
Eric Zemmour ilk mitinginde protesto edildi, saldırıya uğradı. Zemmour, seçilmesi durumunda iktidarın devri değil, Fransa'nın yeninden fethinin gerçekleseceğini söyledi. @ZemmourEric

Fransa’da aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour başkent Paris yakınlarındaki Villepinte düzenlediği ilk seçim mitinginde protestocuların saldırısına uğradı.

Eric Zemmour düzenlediği mitingde taraftarları arasından geçerken bir gencin saldırısıyla karşılaştı. Saldırı sonrasında Zemmour’un taraftarları ile SOS Racisme isimli ırkçılık karşıtı harekete mensup kişiler yumruklaştı.

Yeniden Fetih

Göçmen ve İslam düşmanlığı ile tanınan Eric Zemmour  hareketinin adını Reconquête yani Yeniden Fetih olarak açıkladı. Mitingde taraftarlarına seslenen Zemmour, seçimleri kazanması durumunda bunun bir iktidarın bir başka kadroya devri değil, aksine dünyanın en büyük ülkesinin yeniden fethi olacağını söyledi.

Zemmour Paris’te de protesto edildi

Bu arada, Pazar günü çeşitli sol siyasi parti, sendika ve ırkçılık karşıtı gruplar Zemmour’u protesto eden gösteriler yaptı. Protestolar esnasında polis zaman zaman göstericilere müdahale etti.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş