Toplum

Almanya’dan Milyonlarca Aileye Yeni Çocuk Yardımı

Almanya yeni Aile Bakanı Anne Spiegel, dar gelirli ailelere yeni çocuk yardımı yapacaklarını açıkladı. Yaklaşık 2,7 milyon çocuğun faydalanabileceğinin altını çizdi.
15 Aralık 2021
@Shutterstock

Almanya’nın yeni Bakanı Anne Spiegel, dar gelirli ailelelere çocukların yoksulluktan korunması için yeni çocuk yardımı planladıklarını açıkladı. Çocuk yardımının Hartz IV, sosyal yardım veya ek çocuk parası alan yoksulluk sınırındaki ailelere yapılacağını aktardı. Spiegel ayrıca yardımdan yaklaşık 2,7 milyon çocuğun faydalanabileceğini ifade etti. Söz konusu yardımın en kısa zamanda başlayacağını belirtti.

“10 ila 25 Euro arasında olabilir”

Yapılacak yardımın hangi miktarda olduğu ise henüz bilinmezken, Spiegel bununla alakalı “Yardımın tam olarak hangi miktarda olacağına daha karar vereceğiz. 10 ila 25 Euro arasında olabilir.” diye konuştu. Söz konusu yardım, yeni koalisyon hükümetinin üzerinde anlaştığı Çocuklar İçin Temel Geçim Güvencesi uygulaması yürürlüğe girene kadar devam edecek.

Çocuklar İçin Temel Geçim Güvencesi

Çocuklar İçin Temel Geçim Güvencesi ile belirli yardımların biraraya getirilerek otomatik olarak hak sahiplerinin banka hesaplarına havale edilmesi planlanıyor. Mevcut durumda çocuk parası, eğitim için ek ödeme gibi uygulamalardan faydalanmak için ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekiyor. Buna göre bu ve benzeri yardımların “Çocuklar için Temel Geçim Güvencesi” adı altında toplanılması ve otomatik olarak tek elden ödenmesi planlanıyor. Aile Bakanı Anne Spiegel, Çocuklar İçin Temel Geçim Güvencesi’ni en önemli projelerden biri olarak tanımlarken, bununla çocuk yoksulluğuna karşı savaş ilan ettiğini belirtti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş