Toplum

Avrupa’daki Hüsn-i Hat Talebeleri İstanbul’da Sanatla Buluştu

Sabah Ülkesi Kültür ve Sanat Derneği Zembil çatısı altında hüsnühat sanat eğitimi alan talebeler Hattat Mustafa Cemil Efe’nin İstanbul’da düzenlenen “Cevher” isimli 12. kişisel sergisinin açılışına katıldı.  
22 Aralık 2021
Hüsn-i Hat Talebeleri İstanbul’da Hattat Mustafa Cemil Efe'nin sergisini gezdiler.

Sabah Ülkesi Kültür ve Sanat Derneği Zembil Hüsn-i Hat talebeleri ilk kültürel gezilerini İstanbul’a gerçekleştirdiler. Talebeler, IGMG Kültür ve Sanat Birim Başkanı Hattat Ünal Ünalan ve IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş ile Nevmekân Sahil Galeri’de düzenlenen ve 9 Ocak 2022’ye kadar devam edecek olan Hattat Mustafa Cemil Efe’nin  üzerinde iki yıl boyunca çalıştığı “Cevher” isimli sergiye büyük ilgi gösterdi. Sergide, farklı sanat disiplinleriyle ortaya çıkarılmış, bazıları yaşları 200’den fazla antika çerçeveler içerisinde yer alan hüsnühat eserleri bulunuyor.

İstanbul gezisi kapsamında Ünal Ünalan’ın rehberliğinde ayrıca Ayasofya-i Kebir Camii ziyaret edilip, sabah namazı sonrasında meşhur tarihî yapının özellikleri ve hat eserleri ve hattatlar hakkında bilgiler verildi. Ardında gerçekleşen Türk İslam Eserleri Müzesi ziyaretinde hat talebeleri İslam geleneği içerisinde oluşan sanat miraslarının gözde eserleriyle tanıştı. Yazılış tarihi Sahabeler Dönemi’ne kadar uzanıp önemli hattatların kaleme aldığı Kur’ân-ı Kerîm mushafları ve çeşitli dönem ve sanat alanlarına ait eserleri sunan bu müze, Müslümanların kadim geleneğinde oluşan sanat eserlerini Avrupa’dan gelen talebelerle buluşturdu.

Zembil Sanat Atölyesi’nde Hattat Mustafa Cemil Efe ve talebelerini ziyaret etmekle sonlandırılan İstanbul seyahati Sabah Ülkesi Derneği’nin Hüsn-i Hat sanatı talebeleri için ilk yurt dışı gezisi olmakla birlikte kültür ve sanat boyutuyla talebelere ufuk açıcı perspektif sundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş