Toplum

Almanya’da Fatih Camii ile Yahudi Cemaati Yetkilileri Bir Araya Geldi

Almanya’nın Bremen kentinde geçtiğimiz Çarşamba günü Fatih Camii ile Yahudi Cemaati yetkilileri bir araya geldi.
24 Aralık 2021
@Camiahaber

Almanya’nın Bremen kentinde geçtiğimiz çarşamba günü Fatih Camii ile Yahudi Cemaati yetkilileri bir araya geldi. Program Bremen İslam Federasyonu Salonu’nda gerçekleştirildi. Schura Bremen Başkanı Murat Çelik, yaptığı açılış konuşmasında, “Uzun zamandır Fatih Cami ile Yahudi Cemaati’ni buluşturmayı hedefliyorduk. Bu akşamı, iki cemaatin üyelerini biraya getirmek ve tanışmalarını sağlamak için düzenledik.” diye konuştu.

“Bu buluşmalar güvenilir ilişkiler için gerekli”

Daha sonra Fatih Camii’nden Vahit Bilmez ve Yahudi Cemaati’nden Grigori Pantijelew, bu gibi buluşmaların önemine değindi. Bunun güvenilir ilişkiler için gerekli olduğunun altı çizildi. Özellikle zor durumlarda bu ilişkilerin önemli bir zemin oluşturduğu ifade edildi. Ayrıca iki cemaatin gelecek dönemlerde de birbirini destekleyeceğinin altı çizildi.

gelecek sene yahudi cemaati’nde buluşulacak

Konuşmalardan sonra beraberce yemek yenildi. Burada da çeşitli konulara değinildi. Gelecek sene yine aynı buluşmanın bir tekrarının düzenleneceği konusunda fikir birliğine varıldı. Buna göre gelecek yılki buluşma Yahudi Cemaati’nde gerçekleştirilecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş