Gündem

Almanya’da Yeni Kısıtlamalar Bir Gün Önceden Başladı

Almanya'da 28 Aralıkta başlaması planalanan sertleştirilmiş korona önlemleri bazı eyaletlerde bugünden itibaren başladı.
27 Aralık 2021
@shutterstock

Almanya’daki bazı eyaletler yarın başlaması planlanan sertleştirilmiş koronavirüs tedbirlerini bugünden itibaren başlattı. Tedbirlerin başında temas kısıtlaması geldi. Aşılı olanlar ve hastalık geçirenler için bir araya gelme kişi sayısı 10 kişi ile sınırlandırıldı. Buluşmalara aşısız bir kişinin katılması durumunda kişi sayısı 2’ye indirildi.

Bundesliga futbol karşılaşmaları gibi federal çapta yapılan büyük spor karşılaşmaları seyircisiz oynanacak. Diğer karşılaşmalar için ise en fazla 750 kişi bir arada bulunacak. Açık havada yapılan toplantılarda da en fazla 750 kişi bulunacak ve maske takılması zorunlu olacak.

Baden Württemberg, Bayern, Meklenburg Vorpommern, Aşağı Saksonya gibi eyaletler 28 Aralık’ta başlayacak olan önlemleri daha önce başlatti. Baden Württemberg eyaleti, lokanta ve cafe gibi gastronomi işletmelerinin gece saat 22.30’dan sabah 05:00’e kadar kapatılması kararı aldı. Bu istisna sadece yılbaşı gecesinde gece 01:00’e kadar uzatıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş