Gündem

Benzin Fiyatı, Ehliyet Alma Yaşı, Maske Zorunluluğu: Almanya’da 2022’de Araç Sahiplerini Bekleyen Tüm Yenilikler

Almanya’da yeni yıl yaklaşırken, 2022 ile birlikte benzin fiyatları zammı, ehliyet alma yaşı, maske zorunluluğu, ehliyet yenileme gibi konularla alakalı yenilikler belli oldu.
30 Aralık 2021
@Shutterstock

Almanya’da yeni yılla birlikte araç sahiplerini de yakından ilgilendirecek yenilikler gün yüzüne çıktı. Benzin fiyatlarının yeni yılda da zamlanması, ehliyet alma yaşının 16’ya düşürülmesi, araç içinde maske bulundurma zorunluluğu, ehliyet yenileme zorunluluğu gibi yenilikler söz konusu.

Benzin Fiyatlarındaki Artış Devam Edecek

Almanya’da 2022 yılında karbondioksit vergisi ton başı 25 Euro’dan 30 Euro yükseltilecek. Buna göre akaryakıt fiyatları da zamlanacak. Benzin fiyatlarında 8,4 cent, mazot fiyatlarında ise 9,5 cent zam öngörülüyor.

Ehliyet Alma Yaşı 16’ya Düşürülsün Talebi

Yeni koalisyon hükûmeti yeni yılda ehliyet alma yaşını 17’den 16’ya düşürme hedefinde. Diğer yandan ise eyaletler, ehliyet deneme süresini iki yıldan üç yıla yükseltmeyi hedefliyor. Bu talep ise genç yaştakilerin daha fazla trafik kazalarına karıştıkları ile gerekçelendiriliyor.

Araç İçinde Maske Bulundurmak Zorunlu Olacak

Ülke genelinde araç içi maske zorunluluğu gündemde. 2022 yılıyla birlikte her araçta en az iki adet maske bulundurulması şart olacak. Sürücüler maskeleri takmak zorunlu olmayacak fakat maskelerin ilk yardım kutusunda bulundurulması gerekecek. Bu kurala uymamanın cezası henüz belirlenmiş değil.

Ehliyet Yenileme Zorunluluğunda Son Tarih İlk Etapta 19 Ocak 2022

Ehliyetlerle alakalı da 2022 yılında Almanya’da yenilik söz konusu. Ehliyet yenileme zorunluluğu kapsamında ilk etapta 1953-1958 arasında doğanlar, 19 Ocak 2022 tarihine kadar ehliyetini yenilemek zorunda. Aksi takdirde mevcut ehliyetler geçerliliğini kaybedecek. Yenileme ücreti ise 25 Euro olarak öngörülüyor. Eski ehliyetle trafiğe çıkanları ise 10 Euro’luk ceza bekliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş