Gündem

Almanya’da 42 Çocuğa Büyükler İçin Vurulması Gereken Korona Aşısı Vuruldu

Almanya'da çocuklara yanlışlıkla yüksek doz korona aşısı vuruldu. Hannover Bölge Yönetimi şimdiye kadar beklenenden fazla bir yan etki olmadığını açıkladı.
04 Ocak 2022
Çin'de ortaya çıkan gizemli zatürre vakaları çocuklar arasında yayılmaya başladı. @shutterstock

Almanya’nın Hannover kentinde yanlışlıkla 42 çocuğa büyüklere vurulması gereken koronavirüs aşıları vuruldu. Hannover Hayvanat Bahçesisnde açılan aşı merkezinde meydana gelen olay sonrasında Hannover Bölge Yönetimi sıkı aşı denetimi başlattı.

Hannover Bölge Yönetimi Başkanı Steffen Krach, şu ana kadar ağır bir yan etkinin görülmediğini, ancak buna rağmen böyle bir yanlışlığın tekrarlanmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Aşının çocuklara yanlışlıkla vurulduğunun tespit edilmesinden sonra Hannover Sağlık Müdürlüğü aileleri tek tek arayarak bilgilendirdi. Yanlışlıkla büyükler için vurulması gerekn aşı vurulan çocuklar için Hannover Tıp Fakültesi hastanesi ve diğer çocuk kliniklerinde acil servis doktorları görevlendirildi.

Şimdiye kadar çocuklarda yorgunluk, başağrısı ve yüksek ateş haricinde ağır bir yan etki tespit edilemedi. Hannover Sağlık Müdürü Marlene Graf, durumun, tıbben gereksiz oranda artırılmış asi dozundan ibaret olduğunu, olumsuz yan etkilere yol açmayacağını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş