Gündem

“Koronavirüsten Mart-Haziran Döneminden Sonra Kurtulacağız”

Uzmanlar, omicron varyantı ile hızlı bir gelişme gösteren koronavirüsün Danimarka'da Mart, Türkiye'de ise Haziran ayında bitebileceğini açıkladı.
04 Ocak 2022

Dünyayı iki yıldan beri etkisi altında tutan koronavirüs salgınının Danimarka’da 2 ay sonra, Türkiye’de ise Haziran ayı sonuna doğru bitme ihtimali olduğu açıklandı. Danimarka Devlet Serum Enstitüsü Baş Epidemiyoloğu Tyra Grove Krause, ülkede koronavirüs vakala sayısının çok yükseklerde seyretmesine rağmen, 2 ay sonra pandemiden kurtulunarak normal hayata geçileceğini söyledi.

Yaptıkları bir araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Tyra Grove Krause, omicron varyantının devam edeceğini ve önümüzdeki ay büyük bir enfeksiyon yayılımı görüleceğini belirttikten sonra, omicron sonrasında günlük normal hayata geri dönüleceğini söyledi.

Türkiye’de Haziran’da bitecek

Türkiye Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener de, Türkiye’nin Haziran ayı sonuna doğru koronavirüs salgınından kurtulabileceğini söyledi. Günlük vaka sayısının 45 bini tekrar geçtiği Türkiye’de omicron varyantı sebebiyle enfekte olmayan kişi kalmayacak gibi göründüğünü söyleyen Dr. Alper Şener, böylece omicron varyantının koronavirüsün sonunu getirebileceğini ifade etti. Şener, aşılıların kolay atlatacağı hastalığın aşısızlarda çok ağır geceğini de ifade etti.

ABD’de 1 Milyon Günlük Vaka

Amerika Birleşik Devletlerinde son iki yolda görülen günlük koronavirüs vakası zirve yaptı. ABD’de günlük vaka sayısı 1 milyonu aştı. Buna rağmen Amerikan Alerji ve Salgın Hatalıklar Ulusal Enstütüsü Direktörü (NIAID) Antoni Faucci endişeye gerek olmadığını, bir ay sonra salgının gerileme işaretleri vereceğini söyledi.

Güney Afrika’da Geriledi

Şimdiye kadar en hızlı yayılan koronavirüs varyantı olan omicronun çıktığı Güney Afrika’da da salgın oldukça geriledi. Güney Afrika hükümeti Aralık ayı sonunda yaptığı açıklamada koronavirüs salgınının zirvelerden düştüğünü ve hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü açıkladı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş