Dünya

Hindistan’da İğrençlik: Müslüman Kadınları Online Satışa Çıkardılar

Hindistan'da önde gelen Müslüman kadınlar ikinci kez online satışa çıkarıldı. Sih kimliği kullanan bir kişi tutuklandı.
05 Ocak 2022
Hindistan'da 100'den fazla Müslüman kadın, kendi fotoğraf ve isimleri konularak online satışa çıkarıldı.

Hindistan’da toplumda etkisi bulunan yüzlerce Müslüman kadın online satışa çıkarıldı. 2022 yılının ilk gününde GitHub platformuna yüklenen Bulli Bai isimli bir uygulamada ülkenin önde gelen Müslüman kadınları açık artırma ile satışa sunuldu. Gerçek isimleri ve gerçek resimli kullanılan ilanlar ülkede ilk defa büyük tepki çekti. Kadın örgütleri ve gazeteciler Müslüman kadınlarla dayanışma içinde olduklarını ilan etti.

Hindistan’da Müslüman kadınların online satılığa çıkarılması olayı yeni değil. Geçen Temmuz ayında da “Günün Sulli Fırsatı” fırsatı denilerek Hindistan’daki Müslüman kadınlar online satışa çıkarılmıştı. Bulli ve Sulli kelimeleri Müslüman kadınları aşağılamak için Hindu fanatikleri tarafından kullanılan aşağılayıcı ifadeler olarak kabul ediliyor.

Bir Kişi Tutuklandı

Geçen seneki şikayetleri dikkate almayan Hindistan polisi ve adliyesi, bu sefer aralarında çok sayıda Müslüman gazeteci ve sinema oyuncusunun olduğu satış ilanları sonrasında Sınırsız Gazeteciler örgütünün de araya girmesi üzerine harekete geçti.

Vishal Kumar isimli bir kişi tutuklandı. Tutuklanan Vishal Kumar isimli sanık, online olarak Hindistan’da azınlık olarak bulunan Sih cemaatine ait kimlikler kullanmıştı.

Şikayetler sonrasında polisinin Sih kimliğini kullanan kişi hakkında hemen soruşturma açarak tutuklama yapması da dikkat çekti. Bazı yorumcular, failin Sih kimliği yerine Hindu kimliği kullanması durumunda polisin her hangi bir girişimde bulunmamış olabileceğine dikkat çekti.

Modi Hükümeti Sessiz

Online satışa çıkarılan Müslüman kadınların çoğunluğunun Hindistan’da yükselen Hindu milliyetçiliği ve Başbakan Narendra Modi’nin bazı politikalarını eleştiren kadınlardan oluşması dikkati çekiyordu. Ancak gelişmeler üzerine hükümetten her hangi bir yorum yapılmaması da dikkat çekti.

Hindistan’da 100’den fazla Müslüman kadın, kendi fotoğraf ve isimleri konularak online satışa çıkarıldı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş