Gündem

Belçika Mahkemesi: ‘İslamlaştırmayı Durdur’ Sloganı Irkçı Değil

Belçika'nın Antwerpen Temyiz Mahkemesi, Müslümanlara karşı nefreti körüklemenin bir sembol sloganı hâline gelen 'İslamlaştırmayı Durdur' sloganının ırkçı ve Müslümanlara hakaret içerikli olmadığına hükmetti.
11 Şubat 2022
Antwerpen temyiz mahkemesi, "İslamlaşmayı durdurun" sloganı ile halk arasında korku üreten ve Müslümanlara nefreti körükleyenlerin ceza alamayacağına hükmetti.

Belçika’nın Antwerpen (Anvers) kentindeki bir temyiz mahkemesi, aşırı sağ parti Vlaams Belang’ın (Flaman Çıkarı) yan örgütü Voorpost’un kullandığı “İslamlaşmayı Durdurun” sloganının ırkçılık ve yabancı düşmanlığı olmadığına hükmetti. Mahkeme sloganın motivasyonunun net bir şekilde tespit edilemediği için ırkçı olmadığına karar verdi.

Antwerpen temyiz mahkemesi bu kararıyla, bir alt mahkemenin geçen Mayıs ayında verdiği ve Müslümanlara karşı “İslamlaşmayı Durdurun” pankartı taşıyan ve halka bu sloganla birlikte broşür dağıtarak “Müslümanların korkunç” olduğu imajı oluşturmak ve böylece “nefret ve ayrımcılığa teşvik ettikleri” gerekçesiyle aktivistlere altı ay hapis ve para cezası veren bir alt mahkeme kararını bozdu.

Vlaams Belang’ın lideri Tom Van Grieken, yeni kararı “ifade özgürlüğünün zaferi” olarak memnuniyetle karşıladı.

Tom Van Grieken “Göç ve İslamlaşmaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü İslamlaşmayı durdurmak ırkçılıkla aynı şey değil” dedi.

İnsan hakları savunucuları ise, kararın Belçika yargı pratiği için önemli sonuçları olabileceği konusunda uyardı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş