Danimarka’da Hutbe ve Müezzinlik Yarışması

Danimarka’da hutbe ve müezzinlik yarışması yapıldı. Danca verilen hutbe yarışmasında birinci Ebubekir Hamdi Köprülü olurken ezan yarışmasının birinciliğini İsa Sarı kazandı.

Şevki Şahin

Danimarka İslam Toplumu’nun (DİT), “Sesini değil sözünü yükselten bir gençlik” sloganı ile “Hutbe ve Müezzinlik Yarışması” düzenledi. Yarışma Hutbe ve Müezzinlik olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı. Bu sene 15’cisi düzenlenen yarışmada hutbe kategorisinde birinciliği Vejle cemiyetinden 16 yaşındaki Ebubekir Hamdi Köprülü kazandı.

İkinciliği ise Bröndby cemiyetinden Abdurrahman Adil ve Arhus cemiyetinden Semih Yıldırım paylaştı. Üçüncülüğü de Odense cemiyetinden Ahmet Esat Çevirici aldı. Hutbeler Danca olarak verildi.

Müezzinlik yarışmasında birinciliği Roskilde cemiyetinden İsa Sarı, ikinciliği Arhus cemiyetinden Ensar Tekin, üçüncülüğü de Vejle cemiyetinden Muhammed Yasin Uğurlu kazandı.

23 Aday Yarıştı

DİT Hutbe Müezzinlik Yarışması’na 23 aday katıldı. Adayların 14’ü müezzinlik, 9’u da hutbe yarışmasına katıldı.

Danimarka İslam Toplumu (DİT) Bölge Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hutbe ve Müezzinlik Yarışması’’ koronavirüs tedbirleri kalktıktan sonra yeniden fiziksel düzenlendi. Büyük bir katılımın olduğu yarışmayı 80 kişi salonda izlerken, 40 civarında kişi de online takip etti.

Hutbeler Danca Verildi

Danimarka İslam Toplumu (DİT) Başkanı Mustafa İncikli, yarışmaların ilk dönemlerde 5-6 yarışmacı ile başladığını, pandemiye rağmen başvuruların her yıl arttığını ifade etti. İncikli ayrıca, hutbe yarışmasının Danca dilinde yapılmasına dikkat çekti ve “Biz bu toplumun birer parçasıyız ve bunu kürsüye çıkıp hutbesini Danca okuyan gençlerimiz göstermiştir.” dedi.