Gündem

Fransa Acil Yardım Fonu’ndan Fırtınadan Zarar Gören Bölgere Yardım

Fransa'da Acil Yardım Fonu, 48 saat boyunca fırtınaya maruz kalan bölgelerdeki hasarların giderilmesi için yardım yapacak.
MUSTAFA PALA
23 Şubat 2022
@aa

Avrupa ülkelerinde geçen hafta fırtınalar hayatı olumsuz yönde etkilerken, Fransa’da bu fırtınalardan derinden etkilenen ülkeler arasında. Diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Fransa’da da çok sayıda bina ve araç zarar gördü. Buna göre ülkede Acil Yardım Fonu, “Franklin ve Eunice” fırtınasından zarar görmüş olan mağdurlara yardımlar iletileceğini açıkladı.

Temel gıda yardımı yapılacak”

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, konuyla ilgili 22 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, söz konusu fırtınanın doğal afet olarak tanınanacağını belirtti. Mağdur bölgelerin yardımlar ile destekleneceğini ifade etti. Buna göre yardım fonundan doğal afet sonrasında zor durumda kalan ailelerin temel gıdalarının temini için yardım yapılacağı açıkladı.

birçok ev elektriksiz kaldı

Fransa’da yaklaşık 48 saat süren fırtınalarda bazı bölgelerde birçok ev elektriksiz kaldı. Ayrıca ağaçlar köklerinden söküldü, araçlar zarar gördü. Fırtınanın hızı saate 170 kilometreye ulaşırken, Avrupa genelinde 16 kişi vefat etti, bir çok kişi ise yaralandı. Fransa’da da 30 kişinin yaralandığı aktarıldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş