Gündem

Almanya’da Akaryakıt Fiyatlarında Tarihi Rekor: Dizel Benzini Geçti!

Almanya’da akaryakıt fiyatları adeta uçuşa geçmiş durumda. Günlük ortalama dizel fiyatı 1,79 Euro, benzin fiyatı ise 1,85 Euro olarak göze çarptı.
03 Mart 2022
@Camiahaber

Almanya’da akaryakıt fiyatlarında bugün itibariyle tarihi rekor kırıldı. Buna göre ülke genelinde dizelin ortalama litre fiyatı 1,79 Euro, benzinin ise 1,85 Euro olarak aktarıldı. Özellikle dizel fiyatlarının tarihte ilk kez bu derece pahalı olduğu kaydedildi.

Köln’de dizel 1,91, benzin 1,85 Euro

Almanya’nın bazı bölgelerinde bugün itibariyle dizel, benzin fiyatlarını geçti. Örnek olarak Köln kentinde benzin fiyatları 1,85 Euro iken, dizel fiyatları 1,91 Euro’nun üzerine çıktı.

Üçte biri Rusya’dan ithal ediliyor

Almanya’da tüketilen dizelin üçte birinin Rusya’dan geldiği ifade edildi. Geçtiğimiz yıl Almanya’nın yaklaşık 34,7 milyon ton dizel tükettiği ifade edilirken, bunun 8 ila 10 milyonunun Rusya’da getirildiği belirtildi. Ülke, yüksek dizel tüketimi nedeniyle bu noktada ithalata bağımlı durumda.

Almanya’da mevcut durumda Rusya’ya dizel noktasında herhangi bir ambargo söz konusu değil. Fakat bazı şirketler, Ukrayna’ya destek amaçlı dizel alımını yavaşlatmış durumda. Bu da ülke genelinde dizel fiyatlarının yükselmesi anlamına geliyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş