Gündem

Almanya’da Yeni Dönem: Kısıtlamalar Kaldırılıyor

Almanya’da koronavirüs kısıtlamaları gevşetilirken, THY Türkiye iç hat uçuşlarında PCR test sonucu ve HES kodu istenmeyeceğini açıkladı.
04 Mart 2022
Almanya kovid-19 tedbirlerini gevşetmeye başladı. THY da iç hat uçuşlarında PCR testi istemeyecek. @shutterstock

Almanya’da azalan vaka sayıları üzerine, son koronavirüs zirvesinde alınan kararların ikinci aşama uygulamalarına başlandı. 3 Mart itibariyle aşısızlara yönelik bazı kısıtlamalar kaldırıldı. Bugünden itibaren aşı yaptırmayalar da negatif test ibraz etmek şartıyla restoran ve kafelere girebilecek. Türkiye’de de tedbirlerin gevşetilmesi üzerine THY iç hat uçuşlarında PCR test ve HES kodu uygulamasını kaldırdı.

Salgın Geçmedi

Bu arada, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, gevşemelere gidilmesine rağmen salgının geçtiği düşüncesine kapılmamaları konusunda vatandaşları uyardı. Lauterbach, Omikron varyantının yaygın olduğunu belirtirken, yeni vaka sayısının hâlâ yüksek olduğuna dikkati çekti. Eyaletlere çağrı yapan Lauterbach, “Eyaletlerin başbakanlarına çağrım şudur; Hiçbir koşulda gevşeme bizim karar verdiğimizin ötesine geçmemeli. Aksi takdirde burada bir nüksetme ihtimali var. Ve şu anda böyle bir nüksetmeyi yaşamak istemiyoruz” dedi.

Almanya’da şubat ayında alınan koronavirüs kurallarında son aşama ise 19 Mart’ta yürürlüğe girecek. Bu aşamadan sonra kısıtlamalar büyük oranda kalkıyor.

THY Türkiye İçi Uçuşlarında PCR Testini Kaldırdı

Türk Hava Yolları (THY) Türkiye içi uçuşlarda negatif PCR testi ile tüm iç ve dış hat uçuşlarında HES kodu uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY), yurt içi uçuşlarda negatif PCR testi ile tüm iç ve dış hat uçuşlarında HES kodu uygulamasını İçişleri Bakanlığınca yayımlanan yeni Kovid-19 genelgesi doğrultusunda kaldırdığını açıkladı.

THY’nin sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“İçişleri Bakanlığının aldığı karar uyarınca yurt içi uçuşlarımızda negatif PCR test ve tüm uçuşlarımızda HES kodu uygulaması 03.03.2022 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır. Uçak içerisinde maske kullanım zorunluluğu ise devam etmektedir.”

Türkiye Dışı Uçuşlarda PCR İstenebilir

Öte yandan, THY, Türkiye dışı uçuşlarda negatif PCR testi istenmesinin, uçuşun yapıldığı ülkeye göre değiştiğini, bu yüzden de yolcuların gidecekleri ülkelerin kovd-19 tedbirleri ile ilgili uygulamalarını öğrenmelerini önerdi. (c/aa)

THY iç hatlarda PCR testini kaldırdı ancak, dış hat uçuşlarında gidilen ülkelerin kuralları uygulanıyor. @aa

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş