Pakistan’da Camiye Saldırı: 50’den Fazla Müslüman Öldü

Pakistan’ın Peşaver kentindeki Şii İsna Aşere camiine düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda müslüman hayatını kaybetti.

Pakistan’ın Peşaver kentinde cuma namazı esnasında bir camiye bombalı saldırı düzenlenlendi. Saldırıda ilk açıklamalara göre 50’den fazla Müslümanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıkları ise, ölü sayısının 100’ü aşabileceğini belirtiyorlar. Camiin en yakınındaki Lady Reading Hastanesi, hastaneye gelen çok sayıda yaralının durumunun ciddi olduğunu açıkladı.

Peşaver polisi, camiin Şii Müslümanların camii olduğunu bildirdi. Peşaver polisi teröristlerin bombayı patlatmadan önce, cami önünde koruma görevi yapan polislerle çatışmaya girdiğini, çatışma sonrasında bir polisin öldüğünü diğerinin de ağır bir şekilde yaralandığını bildirdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Çoğunlukla Şii Müslümanların namaz kıldığı Mescid-i İsna-i-Aşeri’ye giden bombalı teröristin aynı zamanda kendisini de olay yerinde öldürdüğü açıklandı. Cami Peşaver’in Kıssa-i Havani Bazaar bölgesinin Kuçe-i Risaldar çarşısında de bulunuyordu.