Gündem

Kiracılarının bilgilerini Toplayan BREBAU Şirketine 1.9 Milyon Euro Ceza

Almanya'da kiracılarının bilgilerini yasa dışı toplayıp işleyen konut şirketi BREBAU'ya 1.9 Milyon Euro para cezası kesildi.
05 Mart 2022
Bremen konut şirketi Brebau kiracılarının bilgilerini toplayıp işlemekten 1.9 Milyon Euro ceza aldı.

Almanya’da Bremen Eyaleti Kişisel Verileri Koruma Dairesi (LfDI) konut şirketi BREBAU’ya kiracılarının bilgilerini yasa dışı toplayıp işlemekten 1.9 Milyon Euro para cezası verdi.

Bremen Kişisel Verileri Koruma Dairesi Sorumlusu Ilke Sommer yaptığı basın açıklamasında BREBAU konut ve gayr-i menkul şirketinin, her hangi bir yasal dayanak olmadan 9.500’den fazla bilgiyi işlediğini, bunun için de şirkete 1.9 Milyon euro para cezası verildiğini açıkladı.

İşlenen bilgilerin çokluğuna göre aslında daha fazla bir ceza öngörülebileceği, ancak, şirket yönetiminin konunun açıklığa kavuşturulması için büyük çaba harcayarak işbirliği yapması dolayısıyla cezanın azaltıldığı açıklandı.

Bremen eyalet yönetimine bağlı bulunan şirket, kiracılarının bilgilerini yasa dışı olarak topladığı için ırkçılıkla suçlanmıştı. Şirket başörtülülüer için KT kodu kullanmıştı. Soruşturma sonrasında şirket içerisinde yapısal bir ırkçılık tespit edilemediği, ancak, Veri Koruma Temel Yönergesi’nin (DSGVO) sıklıkla ihlal edildiği ortaya çıktı.

Bu arada, veri koruma uzmanı avukatlar, mağdurların şirket aleyhine dava açarak tazminat alabileceklerini ifade ediyorlar.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş