Toplum

Almanya’da Yüksek Enflasyon Korkusu

Alman ekonomisi daralma yaşarken, artan fiyatlar karşısında ülkeyi yüksek enflasyon korkusu sardı.
11 Mart 2022
@Shutterstock

Almanya’yı yüksek enflasyon ve ekonomik daralma korkusu sardı. Ekonomi uzmanları, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının devam etmesi hâlinde ülkede enflasyonun en az yüzde 10 olacağını tahmin ediyorlar. Ekonomik daralma endişesi de bulunuyor.

Şu anda sadece enerji fiyatlarındaki yükselişin gündemde olduğuna, ancak özellikle gıda maddelerindeki artışın takip edilmesi gerektiğine işaret eden Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) Başkanı Marcel Fratzscher, geçen yılın son çeyreğinde olduğu gibi bu yılın ilk 6 ayında Almanya’da ekonomik daralma yaşanacağını ifade etti.

Neue Osnabrücker Zeitung’a konuşan Marcel Fratzscher, Almanya’daki fiyat artışlarının kesinlikle yüzde 5’i aşacağını, savaşın devam etmesi halinde de yüzde 10’u bulacağını söyledi.

Marcel Fratzscher, ifadelerini “Önümüzdeki aylarda tüketiciler için gerçekten de çok zor geçeceğe benziyor.” şeklinde sürdürürken, Mobil in Deutschland Otomobil Kulübü Başkanı Michael Haberland da, durumun böyle gitmesi hâlinde, akar yakıt fiyatlarının hafta sonunda 3 Euro’yu bulabileceğini söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş