İsveç

İsveç’te Göçmen Öğrencilere Çirkin Muamele: Öğretmen Bağırdı, Kapıyı Kilitledi!

İsveç’te göçmen öğrencilere İsveççe dil dersi veren İsveçli bir öğretmen sınıftaki öğrencilere bağırarak hakaret etti. Bir öğrencinin korktuğu için sınıftan çıkmak istemesi üzerine de kapıyı kilitledi.
11 Mart 2022

İsveç’in Skåne ilinin Malmö şehrinde İsveççe dil dersi esnasında meydana gelen bir olay sosyal medyaya yansıdı. Skåne yerel kaynaklı haberlere göre, İsveç’te bulunan göçmen öğrencilere İsveç dil dersi veren bir öğretmen ders esnasında birden sinirlenerek bağırmaya başladı. Öğrenciye bağırarak elini öğrencinin masasına vuran öğretmen bir yandan da “Bu nedir? Hadi, ne zamandır İsveç’te yaşıyorsun?” diyerek bağırdı.

4 Mart Cuma öğleden sonra yaşanan olayda öğretmenin bağırmaları üzerine sınıftaki bir öğrenci, korktuğunu ve sınıftan ayrılmak istediğini söyledi. Ancak öğretmen ona da sınıfta kalması için bağırarak, kapıyı kilitledi.

Sınıfta yaşananlar bir başka öğrencinin cep telefonu ile kayıt yaparak paylaşması üzerine duyuldu. Söz konusu göçmen kökenlilerin ders gördüğü SFI (Swedish for immigrants) kurumunun Malmö’deki rektörü Andreas Eriksson, yaşananların kayıtlarını gördükten sonra bunun okulda alışık olmadıkları bir şey olduğunu söyledi. Eriksson, “Gördüklerim karşısında herkes gibi ben de dehşete düştüm ve şok oldum.” dedi.

Öğretmenle ve sınıftaki birkaç öğrenciyle konuştuklarını aktaran Eriksson, “Bunu neyin tetiklediğini bilmiyorum. Öğrenciler bunun aniden olduğunu söylüyor.” şeklinde konuştu.

İdari Soruşturma Başlatıldı

Öte yandan okul yaşananları araştırmaya devam ediyor. 11 Mart Cuma günü sınıfta yaşananlar öğrencilerle konuşulacak  ve bu toplantıda tercüman yardımı da sunulacak. Öğrencilerle diyalog hâlinde olduklarını açıklayan idareciler, öğretmenin de destek ve yardım alması gerektiğinden endişe duyduklarını belirtiyor.

Şu anda öğretmen doktor raporu ile hastalık izninde ve öğrenciler vekil bir öğretmen ile derslere devam ediyor. Öğrencilere ayrıca okulda psikolojik destek de tahsis edildi. (ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş