Gündem

“Müslümanlara Cami Yeri Vermek Bir Vefa Borcudur”

Almanya’da Monheim kasabası Belediye Başkanı Daniel Zimmermann, belediye olarak Müslümanlara cami yeri tahsis etmelerinin bir lütuf değil vefa borcu olduğunu söyledi.
14 Mart 2022
Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann, inşaatı devam eden camiyi ziyaret etti.

Almanya’nın  Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki Monheim’da, şehirde yaşayan Müslümanlara cami inşaası için arsa bağışlayan Belediye Başkanı Daniel Zimmermann, bu adımın şehirdeki Müslümanlara bir vefa borcu olduğunu söyledi.

Bağış yapılan arsada inşa edilen DİTİB Monheim Osman Gazi camisinin inşaatını gezen Belediye Başkanı Zimmermann, yetkililerden bilgi aldı.

Daniel Zimmermann, Müslümanlara cami için yer tahsis etmelerinin  bir vefa borcu olduğunu, Müslümanların bunu fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

Monnheim Belediye Başkanı, Almanya ve Avrupa’daki Müslümanların bu ülke ve şehirlerin kültürel, siyasal ve iktisadi hayatına çok büyük katkılar sunduklarına dikkat çekti. Müslümanların toplumsal yaşama değer ve renk kattıklarına vurgu yapan Zimmermann, «Müslümanlara cami için yer tahsis etmemiz  o insanlara bir vefa borcudur bu asla bir lütuf değildir. Müslümanlar  bunu ziyadesiyle hak ettiler. Şehir idaresine vergi ödemek süretiyle katkı yapan insanlar bir kazanımdır.” ifadelerini kullandı.

Monnheim Belediyesi, 2016 yılında, Belediye Meclisi’nde kabul edilen kararla, 2 İslami kuruluşa cami inşaası için toplam değeri 845 bin Euro olan iki arsayı bağışlama kararı almıştı.

Bu kararının ardından yabancı düşmanlarının hedefi haline gelen Belediye Başkanı Daniel Zimmermann, e-posta adresini ele geçiren aşırı sağcıların ırkçı tehditlerine maruz kalmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş