Toplum

Almanya’da Hükümet Kesinleştirdi: 350 Euro’ya Kadar Kalorifer Yardımı Geliyor!

Almanya’da hükümet, kira yardımı alan kişiler, öğrenciler ile meslek eğitimi yapan kişilere yakıt yardımı planlıyor.
16 Mart 2022
@Shutterstock

Almanya’da hükümet, yakıt yardımını kesinleştirdi. Kira yardımı alan kişiler, üniversite öğrencileri ve meslek eğitiminde bulunan kişilere yapılacak olan yardımın daha önce planlanandan daha yüksek olacağı açıklandı. Buna neden olarak ise Ukrayna-Rusya krizi ile birlikte aşırı derecede yükselen fiyatlar gösterildi.

iki kişili hanelere 350 Euro yardım

Buna göre kira yardımı alan yalnız yaşayan kişilere 270 Euro, iki kişi yaşayanlara ise 350 Euro yardım yapılacağı açıklandı. Üç veya daha fazla kişinn yaşadığı hanelerde ise üçüncü kişiden sonra kişi başı 70 Euro planlandığı açıklandı. Üniversitesi öğrencileri, meslek eğitiminde bulunan kişiler ve yardımdan faydanabilecek diğer kişilere ise 230 Euro yardım yapılacağı ifade edildi.

Yardımdın 2,1 milyon kişi faydalanacak

Daha önce yapılan açıklamada Almanya’da yaklaşık 2,1 milyon kişinin bu yardımdan faydalanacağı belirtilmişti. Bunların emekliler, çocuklarına tek başına bakan anne veya babalar ile dar gelirli kişilerden oluştuğu açıklanmıştı. Yapılacak olan yardımın söz konusu kişilerin hesabına otomatik olarak havale edileceği bildirildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş