Gündem

Almanya Korona Tedbirlerini Gevşetti: Maske Kalkıyor

Almanya, 20 Mart’tan itibaren maske zorunluluğu dahil, pek çok korona tedbirlerini kaldırıyor.
18 Mart 2022
Almanya'da düzensiz göçle mücadele için hazırlanan yasa tasarısı Bakanlar Kurulundan geçti @shutterstock

Almanya Mart ayı başından beri başlattığı korona tedbirlerini gevşetme uygulamasını daha da genişletti. Hastane, bakım evleri ve doktor muayenehaneleri haricinde maske kullanımı zorunluluğu kaldırıldı. Lokanta, kafe ve otellerde negatif sonuçlu test gösterme zorunluğu da kalktı. Uygulama 20 Mart’tan itibaren başlayacak.

Yeni karara göre, evden çalışma mecburiyeti de kalktı. Ancak şirketler isterlerse çalışanlarına evden çalışma müsaadesi verebilecekler.

Maske sadece toplu taşıma araçlarında devam edecek. Federal hükümet duruma göre, otobüs, tren ve uçak gibi toplu taşıma araçlarındaki maske zorunluluğunu kaldırabilecek.

Alış-veriş mekanları ile lokantalarda da maske zorunluluğu kaldırıldı. Ancak lokantalar dahil işletmeler kendileri maske kuralı koyabilecek.

Okullarda da maske zorunluğu kaldırıldı. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti, 4 Nisan pazartesi gününden itibaren okullardaki maske zorunluluğunu kaldıracak.

Lokanta, kafe ve otellerde geçerli olan 3G kuralı da gevşetildi. Aşılı olmayanlardan bundan sonra negatif test sonucu gösterme şartları da istenmeyecek.

Bu arada, aralarında Almanya’nın en kalabalık eyaletlerinin de bulunduğu bazı eyaletler, korona tedbirlerini 2 Nisan tarihine kadar sürdürmeyi planlıyorlar. Bu eyaletler arasında Kuzey Ren Vestfalya, Bayern, Baden-Württemberg, Aşağı Saksonya, Hamburg, Saksonya, Thüringen, Mecklenburg-Vorpommern ile Brandenburg eyaleti yer alıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş